BIOGRAFIE Biography Pianist en componist Jan Mulder groeide op

January 8, 2018 | Author: Anonymous | Category: Arts & Humanities, Music, Music History
Share Embed Donate


Short Description

Download BIOGRAFIE Biography Pianist en componist Jan Mulder groeide op...

Description

BIOGRAFIE

ography anist en componist Jan Mulder groeide op in een muzikale familie. Als tiener assisteerde hij zijn oom Klaas Jan Mulder tijden lloze orgelconcerten, en leerde zo spelenderwijs de kneepjes van het vak. Jan Mulder studeerde vervolgens piano, orgel en ompositie aan de conservatoria van Rotterdam en Utrecht en studeerde af als uitvoerend musicus in 1992. In de jaren daarna omponeerde hij meer dan 1200 instrumentale en vocale werken, waarvan er ruim 900 zijn te horen via cd, dvd, radio of tv. D d 'The Glorious Album', waarop Thijs Van Leer composities van Jan Mulder speelde, werd internationaal onderscheiden. Zijn arrière als pianist kwam in een stroomversnelling terecht, toen hij solo albums ging opnemen met bekende orkesten in onden en Moskou. Het album 'Ocean of Dreams', opgenomen in Moskou, met The Moscow Symphony Orchestra, brak ternationaal door, en dat was een van de redenen waarom Jan Mulder zich in 2007 definitief vestigde in Amerika. Inmiddels eeft hij 300 televisie optredens in Amerika op zijn naam staan en is wereldwijd te horen op tientallen radiozenders, aaronder Classic FM in Nederland, Engeland en Zuid Afrika. Zijn nieuwste album 'The Piano Dreamer', werd opgenomen met et 65 musici tellende London Symphony Orchestra onder leiding van de befaamde dirigent Nick Ingman, in de Abbey Road udios in Londen. 'The Piano Dreamer' haalde record verkopen en werd uitgeroepen tot best verkochte piano album van 201 Nederland. Jan Mulder bespeelt een unieke Italiaanse concertvleugel, de Fazioli 308. Hij woont in het zonnige Florida, is elukkig getrouwd, en heeft drie zonen; Matthew, Simeon en Gabriel. Meer informatie over CD's, concerten en bladmuziek op ww.JanMulder.us. Jan Mulder zal voor het eerst in vijf jaar weer optreden in Nederland. Voor Allure Concerten geeft hij een resentatie van de nieuwe cd 'The Piano Dreamer' in het Concertgebouw in Amsterdam op Hemelvaartsdag, 17 mei 2012. edewerking verleent het Amsterdam Festival Orchestra (65 musici) en de Italiaanse tenor Alessandro Safina.

ghlights Graduated Conservatory in 1992 Compositions published: 1093 CD’s recorded since 1992: 210 Record Company: Miller Music USA / Universal International Award: 1 Musical Style: romantic, new-classical, film music

ano solo CD's met orkest The Piano Dreamer (London) Ocean of Dreams (Moscow) Jan Mulder in Concert CD (USA) Jan Mulder in Concert DVD (USA) Coming to America (Amsterdam, London & Moscow) Grandezza (London) Ecossaise (London) Ecossaise 2 (London) Ecossaise Christmas (London) The Best of Ecossaise (London)

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF