College Essen 101

January 8, 2018 | Author: Anonymous | Category: Arts & Humanities, Filosofie
Share Embed Donate


Short Description

Download College Essen 101...

Description

COLLEGE ESSEN

Naam: Vak:

Klas: 6B

Nr.

26/03/2013

Taak Nr.

Emile Derache

Nederlands

Opgave/Titel:

Datum:

1

Boekverslag non fictie boek

Bibliografische steekkaart Auteurs: Ingrid Steiner en Dardan Gashi Titel: In dienst van de dictator: het leven en de vlucht van een Noord-Koreaanse agent druk: eerste druk Jaar van uitgave: 2011 plaats: Delft Uitgever: Elmar BV Oorspronkelijke titel: Im dienst des diktators – leben und flucht eines nordkoreanischen agenten Oorspronkelijke uitgave: Verlag Carl Ueberreuter, Wenen – 2010

Wetenschappelijk onderwerp Het boek vertelt het levensverhaal van de Noord-Koreaanse agent Kim Jong Ryul, die opgroeide in Noord-Korea. Hij klom door zijn doorzettingsvermogen en studie op tot een officier in de hogere rangen, maar vluchtte uiteindelijk uit zijn land. Het boek behandelt buiten de getuigenis van Ruyls monsterlijke levensgeschiedenis ook de geschiedenis van Noord Korea. Het brengt pijnlijke feiten aan het licht over een groot aantal Oostenrijkse bedrijven die illegaal handel drijven met Noord-Korea, ondanks het handelsembargo dat van kracht is.

Belang van het boek voor mijn onderzoeksopdracht Het boek is de waardevolste schat aan informatie die ik in mijn onderzoek over Noord-Korea ben tegengekomen. Het bevat ongelofelijk veel nuttige informatie over de werking van het land, de vorm van besturen en de situatie voor de gewone man. Door deze getuigenis uit eerste hand heb ik me veel beter kunnen toeleggen op de kern van de zaak en ben ik op een aantal schrijnende voorbeelden gestuit van de wreedheid die dagelijkse realiteit is voor de inwoners van Noord-Korea. Het boek heeft me geholpen de geschiedenis van het land te begrijpen en de reden te doorgronden waarom de dictatuur zichzelf in stand kan houden ondanks de grote voedselschaarste. Het boek schoot wel tekort als ik info zocht over de politieke relaties van Noord-Korea, of de Juche filosofie. Gelukkig kon het internet me deze info wel bezorgen. Het boek is voor mij van onschatbare waarde geweest om mijn eindwerk tot een goed einde te brengen. Het heeft me een duidelijk overzicht en structuur gegeven, en een goed begrip van de hele situatie. Zonder dit boek was het schrijven veel moeilijker geweest, en had het werk er heel anders uitgezien.

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF