de parallelschakeli - Een G

January 8, 2018 | Author: Anonymous | Category: Engineering & Technology, Elektrotechniek
Share Embed Donate


Short Description

Download de parallelschakeli - Een G...

Description

NA ELEKTRICITEIT: DE PARALLELSCHAKELING 1. OPDRACHTENKAART

ELEKTRICITEIT Parallelschakeling Een parallelschakeling wordt tegenwoordig het meeste toegepast. Waarom is dit zo? Om hier een antwoord op te kunnen bieden, moeten we de eigenschappen van een parallelschakeling kennen.

Op de didactische panelen gaan jullie per 2 een parallelschakeling opbouwen. Je gaat de stroom door en de spanning over de lampen meten met een multimeter. De weerstand kan je berekenen met de wet van Ohm. Schrijf de resultaten op in de tabel. Geef a.d.h.v. de resultaten een besluit. Overleg na afloop met de andere groepen waarom een parallelschakeling nu het meeste wordt toegepast.

2. HULPMIDDELEN 2.1.

METEN VAN DE STROOM DOOR DE LAMPEN

I1

A

I2

A

I3

A

A Itp 2.2.

V Utp

METEN VAN DE SPANNING OVER DE LAMPEN

V U1

V U2

V U3

2.3.

BEREKENEN VAN DE WEERSTAND

 Wet van Ohm: R = U/I

U R

2.4. a.

I

OPDRACHTENBLAD

Metingen Lamp

Spanning (U)

Stroom (I)

Weerstand (R)

1

………………...

………………...

………………...

2

………………...

………………...

………………...

3

………………...

………………...

………………...

Totaal

………………...

………………...

………………...

b. Resultaten 

In een parallelschakeling is de spanning: ………………………………………………………………………………………………………………………………… .In een parallelschakeling is de stroomsterkte: ………………………………………………………………………………………………………………………………… .In een parallelschakeling is de totale weerstand: ………………………………………………………………………………………………………………………………… .Wanneer je in een parallelschakeling een verbruiker losmaakt zal: ………………………………………………………………………………………………………………………………… .

c.

Overleg: Waarom wordt een parallelschakeling het meeste toegepast? ………………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………………………………

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF