Egypte het goddelijk geschenk van de Nijl:

January 13, 2018 | Author: Anonymous | Category: Geschiedenis, Oudheid, Oude Egypte
Share Embed Donate


Short Description

Download Egypte het goddelijk geschenk van de Nijl:...

Description

Egypte het goddelijk geschenk van de Nijl: De Nijl was heel belangrijk in Egypte zeker voor de landbouw. Maar waar situeren de bronnen en de monding zich van de Nijl nu? Wel de bronnen situeren zich ten zuiden van de evenaar de monding licht in de Middellandse-Zee. Aardrijkskundig beschrijf je de ligging van het Nijlgebied zo: - Vanaf Caïro bevind zich de Nijl Delta. - Uitgestrekte woestijnen omringen het Nijldal. - Het Nijlgebied is een lange uitgestrekte oase.

Zoals ik al zei. De Nijl was heel belangrijk bij de landbouw. En wat doet water nu het bevloeit en bemest. De Nijl overstroomde ieder jaar door een overvloed van water uit zijn bijrivieren. De overstroming bedekte zo de laag gelegen oevers met een vruchtbare laag slib. De mest. Dus de Nijl was heel belangrijk.. - Het was levensnoodzakelijk - Het was de belangrijkste verkeersweg Maar waarom was de bevloeiing van het akkerland zo belangrijk? Wel wanneer het water zich had teruggetrokken droogde het akkerland uit door de branden zon. Want door de zon verdampt water.

Daarom hadden de Egyptenaren dus een systeem ontwikkelt: Ze gebruikten irrigatie of kunstmatige bevloeiing met een sjadoefen via kanaaltjes. De bevolking moest zich ook goed organiseren. Zonder goede orginasatie zou het kostbare water niet goed te gebruiken zijn. De Nijl heeft ook nog een god genaamd Hapi. Hij is twee keer afgebeeld omdat er twee “Egypteʼs” waren. Namelijk: - Opper-Egypte - Neder-Egypte De Nijlgod maakt Egypte levend.

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF