Expositie Romeins Zuid-Limburg het hele verhaal

January 8, 2018 | Author: Anonymous | Category: Geschiedenis, Oudheid, Oude Rome
Share Embed Donate


Short Description

Download Expositie Romeins Zuid-Limburg het hele verhaal...

Description

Persbericht: Nieuwe permanente expositie Thermenmuseum Heerlen 2012 Romeins Zuid-Limburg; het hele verhaal

Romeins Zuid-Limburg; het hele verhaal Nieuwe permanente expositie Thermenmuseum Heerlen Vanaf 12 april 2012 bezoekt u in het Thermenmuseum Heerlen de nieuwe permanente expositie: “Romeins Zuid-Limburg; het hele verhaal”. De expositie geeft antwoord op de vraag wat de komst van de Romeinen betekend heeft voor de toenmalige inwoners van Zuid-Limburg. Om het verhaal van Romeins Zuid-Limburg goed te kunnen vertellen is de gehele museumzaal onder handen genomen. Alles, behalve de originele collectie, is nieuw. Dit mag u niet missen!

Reconstructie: Romeinse boeren in Zuid-Limburg /copyright: Mikko Kriek i.o.v. Thermenmuseum

Romeins Zuid-Limburg De rode draad in de nieuwe expositie is het verhaal hoe het leven van de inwoners van Zuid-Limburg compleet veranderde door de komst van de Romeinen circa 2000 jaar geleden. Veel van deze veranderingen zijn eeuwen later nog steeds zichtbaar in onze huidige omgeving, economie en tradities. De nieuwe expositie vertelt het verhaal in vijf thema’s, elk geïllustreerd door archeologische voorwerpen, reconstructietekeningen en foto’s. De vijf thema’s zijn: bouwen, leven op platteland, Romeinse wegen, geloof & begraven en het leven in de stad. De eetgewoontes van de inwoners en de pottenbakkersindustrie van Coriovallum (Romeins Heerlen) krijgen bijzondere aandacht. In de expositie bevindt zich een echte schatkamer. In deze kamer staan een aantal unieke voorwerpen tentoon gesteld. Waarom deze vernieuwing? Er is de laatste jaren veel onderzoek verricht naar de komst en de invloed van de Romeinen in Zuid-Limburg. Dit heeft een aantal nieuwe inzichten opgeleverd. In de presentatie van de oude museumzaal waren deze inzichten niet verwerkt. Een grondige verbouwing en een nieuwe permanente expositie zijn het resultaat. Openingstijden: di. t/m. vrij.: 10.00-17.00 uur. zat., zon- en feestdagen: 12.00-17.00 uur. Gesloten op maandag. Thermenmuseum Heerlen, Coriovallumstraat 9, 6411 CA Heerlen, +31 (0) 45 560 51 00, www.thermenmuseum.nl

Noot aan de redactie: voor meer informatie of beeldmateriaal neemt u contact op met: Anja Vermeer. Tel. 0031-(0)45-522 72 72 / 0031-(0)6-23 74 89 74 ; [email protected] Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen en bestaat uit Kasteel Hoensbroek, Thermenmuseum Heerlen en Rijckheyt, centrum voor regionale geschiedenis. “Wij zijn erfgoed!"

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF