File

January 13, 2018 | Author: Anonymous | Category: Geschiedenis, Oudheid, Oude Egypte
Share Embed Donate


Short Description

Download File...

Description

The British Museum Tessa van der Graaf H4B

Inhoudsopgave 1. Inleiding Blz. 2 2. kunstwerk 1 (Jade Terrapin) Blz. 3 3. kunstwerk 2 (Painted wooden coffin of Bakrenes Blz. 4 4. verschil tussen de 2 kunstwerken Blz. 5 5. mening Blz. 6

-1-

Inleiding Van 22 t/m 25 april ben ik in Londen geweest. Op 23 april zijn we naar het British Museum geweest, waarover dit verslag gaat. Het British Museum is een groot museum met een grote collectie van dingen uit de geschiedenis van over de hele wereld. het grootste voorwerp is een 16 ton wegende poort met een gevleugelde stier uit Dur-Sharrukin, het kleinste een amper 0,002 gram wegend muntje uit Nepal. Ze hebben echt van alles in het museum en dat vind ik leuk omdat er dan altijd voor iedereen wel iets interessants bij zit om naar te kijken. Wat me verbaasde was dat de museums in Engeland gratis zijn. Ik vind dit goed omdat er zo misschien wel meer mensen op afkomen. Ik heb veel kunstwerken gezien in het museum en ik ga er in dit verslag 2 uitwerken.

-2-

Kunstwerk 1 (Jade Terrapin) Het kunstwerk ‘Jade Terrapin’ van James Nairne komt uit het Midden-Oosten tussen het jaartal 1600 en 1605. Het is gemaakt van groen nefriet. Het werk is figuratief. Je ziet duidelijk het beeld van een schildpad dus het laat niks aan de verbeelding over. Het kleurgebruik is bij dit beeld heel duidelijk, groen. Dit komt door de groene kleur van het nefriet. De afmeting is realistisch en even groot als een schildpad zou kunnen zijn, niet extreem klein en niet extreem groot. Je aandacht wordt niet naar een bepaald punt getrokken. Dit komt doordat er maar 1 soort materiaal en 1 kleur is gebruikt waardoor het een geheel wordt zonder dingen die eruit springen. De omgeving speelt geen rol. Het is alleen een beeld van een schildpad, verder is er niks omheen. Het materiaalgebruik is zonder persoonlijke expressie. Het is gewoon een schildpad zonder iets bijzonders er aan. De waarneming staat centraal omdat je meteen ziet wat het voor moet stellen. De titel verklaart het werk. Jade is de naam van de schildpad en Terrapin betekend: Moerasschildpad. Er zit geen verhaal verbonden aan de het beeld. Ik denk dat het beeld gebruikt wordt als decoratie.

-3-

Kunstwerk 2 (Painted wooden coffin of Bakrenes) Deze houten kist voor mummies is gemaakt in 680 v. Chr. in Egypte. Het werk is geabstraheerd. De kist heeft de vorm van een Egyptenaar maar er staan abstracte figuren op. Vooral de kleur goud valt op bij dit werk. En dat het de afmeting van een persoon is. De aandacht wordt niet naar een bepaalt punt getrokken omdat er zoveel gebeurt. Je moet alles goed bekijken. Het enige waar de aandacht zich een beetje naar toe trekt is dan het hoofd. De omgeving van de kist speelt wel een rol. Er liggen ook andere kisten waardoor niet speciaal deze eruit springt, maar door de andere kisten en Egyptische dingen krijg je wel een Egyptische sfeer. Het materiaalgebruik is expressief. Het hout is in de vorm van een mens gemaakt maar er zijn wel veel dingen op geschilderd waar ik geen idee van heb wat het zou kunnen betekenen. Maar het ziet er wel erg mooi uit. De waarneming en fantasie speelt allebei een rol. Je ziet duidelijk de vorm van een mens, dus die is niet bedacht, maar de beschilderingen op de vorm zijn wel bedacht. De titel verklaart het werk. De titel beschrijft gewoon precies wat je ziet. Het werk heeft te maken met verhalen. De opschriften en tekeningen hebben te maken met het hiernamaals. Het werk heeft te maken met maatschappelijke werkelijkheid en het roept emotie op omdat het wel over dode mensen gaat, maar het is ook bedoeld als decoratie van de doodskist.

-4-

Verschil tussen de 2 kunstwerken Het grootste verschil tussen de kunstwerken is dat bij kunstwerk 1 er geen verhaal achter zit en bij kunstwerk 2 wel. Ook is er met een heel ander materiaal gewerkt en is de afkomst verschillend. Kunstwerk 2 is ook veel ouder dan kunstwerk 1, dit kun je zien aan het materiaalgebruik en de afwerking van de werken.

-5-

Mening kunstwerk 1 Ik vind het kunstwerk erg mooi, vooral door het materiaalgebruik. Ik vind het alleen jammer dat er geen verhaal achter zit, dat het gewoon een mooie schildpad is. Als er een leuk verhaal achter zou zitten zou het me meer aanspreken. Mening kunstwerk 2 Ik vind de kist heel mooi met alle beschilderingen en opschriften. Wel vind ik het akelig om te bedenken dat daar jarenlang een dood persoon in heeft gezeten. Het is ook interessant om je te verdiepen in het verhaal erachter over het hiernamaals.

-6-

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF