Henk van Kerkwijk – Pest

January 8, 2018 | Author: Anonymous | Category: Arts & Humanities, Schrijven, Spelling
Share Embed Donate


Short Description

Download Henk van Kerkwijk – Pest...

Description

Henk van Kerkwijk – Pest Opdrachten Opdracht 1 De volgende vragen beantwoord je in minimaal 50 woorden. 1. Schrijf vijf zaken, begrippen of dingen op die met de middeleeuwen te maken hebben. 2. Noem eens drie problemen waarmee mensen in de middeleeuwen te maken krijgen. 3. Zoek voor de bovengenoemde problemen ook drie oplossingen. Let op: de oplossingen moeten wel in de middeleeuwen kunnen worden uitgevoerd!

Opdracht 2 1.

Geef eens een beeld van de wijze waarop de pest verloopt? Word je plotseling ziek of zien mensen het aankomen? Heb je koorts of niet? Wie of wat is de oorzaak van de pest? 2. Hoe ziet een pestdokter eruit? 3. Wat doet een pestdokter om de ziekte te voorkomen? 4. Zoek in het woordenboek het woord vooroordeel op? Geef in je eigen woorden weer wat een vooroordeel is en illustreer dit met een voorbeeld uit het verhaal. Opdracht 3 1. 2. 3. 4. 5.

Waarom bestormt de ‘Pure Compagnie’ de boerderij? Waarom kon Pietro de soldaten eerst wel overtuigen en later niet meer? Waarom vermoordt Alfonso Pietro? Wat gebeurt er nu precies tijdens de vlucht van vijtien minuten? Hoe komt het dat signor Moro niet kan voorkomen dat Alessandro vogelvrij wordt verklaard? 6. Stel je bent de compagnon van Alessandro. Schrijf in ongeveer 150 woorden op wat je zou vertellen als iemand je vroeg naar de gebeurtenissen.

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF