InformatIon tIll föräldrar

January 8, 2018 | Author: Anonymous | Category: Vetenskap, Health Science, Audionom
Share Embed Donate


Short Description

Download InformatIon tIll föräldrar...

Description

Information till föräldrar

WIDEX BABY 440 – the best start in life tm

Ett barns hörsel spelar en avgörande roll för dess språkutveckling och hur det uppfattar världen. Barnet hör ljud – framförallt föräldrarnas röster – från det ögonblick det föds. Därför är det viktigt att så tidigt som möjligt ge barn med en hörselnedsättning chansen att göra det bästa av sina förutsättningar. Widex har nu utvecklat en hörapparat särskilt för spädbarn. WIDEX BABY™440 ger tillgång till så många ljud som möjligt. Dess exceptionellt höga ljudkvalité ger ditt barn möjlighet att samspela med dig och omvärlden. WIDEX BABY440 passar perfekt på små öron tack vare sin minimala storlek. Eftersom den är byggd av lätta, men tåliga, material kan du lita på att den alltid sitter säkert och bekvämt. WIDEX BABY440 ger inte bara ditt barn bästa möjliga förutsättningar för att lära sig tala, utan även en bra start i livet.

WIDEX BABY440 ger ditt barn de bästa förutsättningarna

3

minimala WIDEX BABY 440 rymmer stora möjligheter tm

Mikrofonöppning

WIDEX BABY440 må vara liten, men den är stor nog att erbjuda ditt barn all den banbrytande teknik som skapar ett exceptionellt ljud. WIDEX BABY440 är en s.k. RITE-modell (receiver-in-the-ear). Det innebär att hörtelefonen är placerad i örat, medan den del av hörapparaten som innehåller all teknik sitter bakom örat.

EarWire

Ear-tip eller insats

LED

Genom att placera hörtelefonen i örat och hörselgången får ditt barn en mer naturlig ljudupplevelse.

Mikrofonöppning

Hörtelefon

Ögla för säkerhetssnöre

pearl pink

Pearl white

Mjukt ankare

pearl blue Mikrofonöppningar Hörapparaten fångar upp ljud genom mikrofonöppningarna EarWire Ljud från hörapparaten sänds till hörtelefonen genom en kabel som kallas EarWire Ear-tip eller insats Ear-tip eller insats sitter i örat Hörtelefon Hörtelefonen, högtalaren, sänder ljudet vidare in i hörselgången Mjukt ankare Håller ear-tip på plats Ögla för säkerhetssnöre Gör det möjligt att fästa säkerhetssnöret, en extra säkerhetsåtgärd som förhindrar att ditt barn förlorar sin hörapparat LED Visar om hörapparaten är påslagen eller om ett speciellt program används

4

5

Talar ditt språk

Som förälder förstår du vikten av att kommunicera med ditt barn. För barn är språket naturligtvis oumbärligt i kommunikation och samspel med både familj och omvärld. Därför är det viktigt att agera snabbt när man upptäcker en hörselnedsättning. Lyckligtvis är insatser som spädbarnsscreening av hörseln till stor hjälp för att tidigt identifiera en hörselnedsättning. I kombination med bästa möjliga hörapparater, såsom WIDEX BABY440, har detta visat sig förbättra barns tal- och språkutveckling.

fler ljud WIDEX BABY440 gör fler ljud hörbara för barnet än traditionella hörapparater. Det innebär att ditt barn exponeras för ett brett ljudspektrum – i synnerhet högfrekventa ljud. Med WIDEX BABY440 får barnet tillgång till dessa ljud all sin vakna tid.

6

Bättre ljud Barn som använder WIDEX BABY440 får en enastående ljudkvalité. Det gör det lättare för dem att uppfatta omgivningsljudens alla skiftningar. WIDEX BABY440 gör att även svaga ljud och viskningar blir hörbara. Samtidigt förstärks starka ljud från trafik och TV så att de upplevs starka utan att bli obehagliga.

hjälp finns att få Kom ihåg att audionomen alltid kan hjälpa till. De kan inte bara få ut det bästa av WIDEX BABY440, utan även erbjuda råd och stöd när du behöver. WIDEX BABY440 lägger en idealisk grund för ditt barns hörsel.

vad WIDEX BABY440 kAN göra FöR ditt barn För att ditt barn ska få ut det mesta av alla ljudmiljöer krävs den senaste tekniken. Widex® hörapparater är kända för sitt fantastiska ljud, WIDEX BABY440 är inget undantag.

hör din röst Det kan vara svårt att höra högfrekventa ljud i mammans och andra barns röster.

tal, inte buller Barn upplever en värld full av fantastiska ljud. Men där finns även buller. För att göra det lättare för ditt barn att höra det som är viktigt, till exempel när du talar, identifierar och dämpar WIDEX BABY440 oönskat buller.

Barn kan höra viktiga ljud som de annars inte skulle kunna höra

LEK OCH lyssna Tack vare den avancerade tekniken i WIDEX BABY440 kan spädbarn faktiskt höra sådana viktiga ljud, som de annars inte skulle uppfatta.

Nära dig Det finns alltid en risk att en hörapparat börjar återkoppla, tjuta. Återkoppling beror på att ljud läcker ut ur hörselgången och på nytt fångas upp av hörapparatens mikrofon så att det uppstår rundgång. En vanlig orsak är att ear-tip eller insats hamnar fel. WIDEX BABY440 identifierar återkopplingsljudet och minimerar risken för att det ska uppstå. Därför kan du slappna av och hålla ditt barn nära, eller låta barnet röra sig fritt – utan att oroa dig för återkoppling.

Spädbarns värld handlar om att utforska, lära och lyssna. WIDEX BABY440 gör det möjligt att höra ljud från alla riktningar både när omgivningen är tyst och när den är ljudrik. Det innebär att ditt barn kan leka och samspela med andra i alla miljöer. Detta är bara några av de möjligheter som ditt barn får med WIDEX BABY440.

Barn kan leka och lyssna i alla miljöer

8

9

hjälper dig HjälPa ditt barn

När barn börjar utforska världen är det skönt att veta att de kan röra sig obehindrat, utan att tappa sina hörapparater. WIDEX BABY440 har inte bara en säker konstruktion, den har dessutom ett antal funktioner som gör den barnsäker och trygg att använda – och du behåller kontrollen: • Ett barnsäkert batterifack gör att barnet inte kan komma åt det lilla batteriet • En fjärrkontroll gör att du kan bestämma volym och lyssningsprogram i WIDEX BABY440 • En LED lysdiod gör det enkelt att hålla ett öga på om batteriet i WIDEX BABY440 fungerar • En särskild hörapparattejp håller WIDEX BABY440 säkert på plats bakom örat • Ett säkerhetssnöre kan fästas på WIDEX BABY440 för att hindra barnet från att förlora hörapparaten, det finns även en babymössa som fyller samma funktion. • Widex Baby Kit – allt du behöver för att hantera och underhålla WIDEX BABY440.

10

11

ANpassa WIDEX BABY440

Vi vet att anpassning och justering av hörapparater till små barn kan vara en utmaning för audionomen. Därför har vi lagt extra mycket energi på att göra anpassningen av WIDEX BABY440 så snabb och enkel som möjligt. Er audionom använder Widex senaste mjukvara för att försäkra sig om att anpassningen av WIDEX BABY440 överensstämmer med ditt barns hörselprofil. Så ditt barn får bästa möjliga ljud. Och en bra start i livet.

WIDEX BABY440 är snabb och enkel att anpassa

13

www.widex.se

¡9 502 1469 012y¤ ¡#01v¤

Printed by KLS / 2010-10 9 502 1469 012 #01

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF