Inlämning av din hemtentamen i [email protected]

January 8, 2018 | Author: Anonymous | Category: Samhällsvetenskap, Psykologi, Utvecklingspsykologi
Share Embed Donate


Short Description

Download Inlämning av din hemtentamen i [email protected]...

Description

PROV 2015-02-23

Statsvetenskap 31-60 hp

Statsvetenskapliga institutionen

STVA22 Statsvetenskaplig metodologi (9,0 hp) Hemskrivning med inlämning i Live@Lund Inlämning sker endast i ETT pdf-dokument senast 27 februari kl. 14 på delkurssidan i Live@Lund.

Resultatet meddelas på Edens anslagstavla. ------------------------------------------------------------------Lärare: Magdalena Bexell Jakob Gustavsson Ted Svensson

Artiklar för hemskrivning 23 februari 2015 Seeberg, Merete Bech (2013). ”Authoritarianism and Elections during the Third Wave”, i Statsvetenskaplig tidskrift, årgång 115, nr 4, pp. 313-344. Uddhammar, Emil (2013). ”The Forbidden Attraction of the Enlightened Despot”, i Statsvetenskaplig tidskrift, årgång 115, nr 4, pp. 403-425. Ekengren, Ann-Marie (2012). ”Vargfrågan och politiska skiljelinjer. Intressemobilisering i Sverige”, i Statsvetenskaplig tidskrift, årgång 114, nr 4, pp. 523-550. Artiklarna är tillgängliga via Samhällsvetenskapliga fakultetens biblioteks sökresurser.

Allmänna instruktioner Hemskrivningen består av en kritisk granskning av tre undersökningar. Uppgiften genomförs individuellt och var och en avgör själv den närmare utformningen av sin text. Diskussionen skall dock bygga på kursinnehållet och behandla sådant som t ex problemformulering, forskningsstrategi, begreppsdefinitioner, operationalisering och material. Uppgiften kan liknas vid ett oppositionsuppdrag. Inspiration kan således sökas i de riktlinjer för uppsatsopposition som finns i häftet Konsten att skriva och tala. Texten skall innehålla explicita referenser till kurslitteraturen och vara maximalt fem sidor lång (dvs 2000 ord).Vid betygsättningen bedöms i vilken utsträckning författaren har tillgodogjort sig kursinnehåll och kurslitteratur. Examinatorerna letar efter tecken på att författaren kan tillämpa de metodologiska grundtankar som diskuterats under kursen, och på ett konstruktivt sätt förmår diskutera och kritisera de metodval som gjorts i de aktuella undersökningarna. Inlämning sker via Live@Lund senast fredagen 27 februari kl 14:00. Omprov anordnas med utlämning 13 april kl 10 och inlämning 17 april kl 14. Observera att det vid varje provtillfälle är nya artiklar som ska analyseras.

Lycka till!

1

Bedömningskriterier för prov * Relevans: Frågan skall vara rätt analyserad vad gäller ämnet och begreppen och du skall ha svarat på det centrala i frågan. Svaret skall också vara behandlat på det sätt som frågan förutsätter i sitt verbimperativ (jämför, diskutera, exemplifiera etc). * Bredd: Du skall ha beaktat ett rimligt antal olika områden, synvinklar och aspekter i sitt svar. Vad som är "rimligt" beror på frågans karaktär och förutsätter ett helhetsperspektiv på frågan. * Djup: Du skall kunna värdera kunskapsstoffet i förhållande till frågan och välja ut det viktigaste. Svaret skall vara utförligt och precist i sin mest centrala punkt, huvudtanke eller viktiga poäng. Långa referat och/eller citat bör inte förekomma. Undvik upprepningar. * Disposition: Dispositionen återspeglar författarens "tankereda". Svaret skall vara strukturerat, logiskt begripligt och sammanhängande. * Strategi: Frågorna är av den karaktären att det sällan finns något "rätt" eller "fel" svar. "Sanningen" är snarare relativ och beroende av sitt sammanhang. Därför kan det också finnas olika strategier att närma sig frågan. En del strategier är mer ändamålsenliga, självständiga och kreativa än andra för att tydliggöra huvudbudskapet i svaret på frågan. * Egen värdering: Har författaren förmåga att göra egna reflexioner och värderingar av kunskapsstoffet och litteraturen i förhållande till frågan samt argumentera för dessa på ett förståeligt sätt betraktas detta som ett stort plus. * Litteraturanvändning: Bedömningen gäller hur väl du lyckats utnyttja kurslitteraturen som svar på frågan. Ange lämpliga referenser till kurslitteraturen i svaren på frågorna. Läsaren av en vetenskaplig text måste alltid få klart för sig vad det är som skribenten själv tänkt och gjort och vad som hämtats från andra. Man får aldrig presentera "resultatet av andras ansträngningar som resultatet av eget arbete". (Sveriges universitets- och högskoleförbund, 1997. Riktlinjer för hanteringen vid universitet och högskolor av frågor om vetenskaplig ohederlighet.) Användningen av noter/referenser spelar här en central roll för att skilja det författaren hämtat från andra från egna idéer och analyser. Att presentera data, idéer eller något som en annan person skrivit eller uttryckt som om det var ens egna insatser kallas plagiering. (Se vidare Konsten att skriva och tala) * Centrala facktermer: Bedömningen avser din förmåga att använda gängse facktermer på ett korrekt sätt. Du bör kunna avgöra vilka begrepp som är centrala i ett visst sammanhang. * Språket i övrigt: Hemtentamen bör vara skriven med hela sammanhängande meningar och stycken samt ha bra "flyt". Texten bör vara välformulerad och dessutom väl korrekturläst. Även textens yttre form, typografi, har betydelse och påverkar läsbarheten, t ex tydliga rubriker, styckeindelningar och skiljetecken.

2

Inlämning av din hemtentamen i Live@Lund På delkurssidan har din lärare skapat en inlämningsuppgift. Se exempelbild var inlämningsuppgiften kan hittas.

För att lämna in din uppgift klicka på uppgiften du vill lämna in och sedan på fliken inlämning.

Leta upp din hemtentamen genom att klicka på ”Browse…”. Om du väljer en fil som inte är i formatet pdf kommer du att erhålla ett felmeddelande. När du har valt rätt fil så slutför du inlämningen genom att klicka på ”Lämna in uppgift”.

Du kan fram till deadline välja att ta bort en redan inlämnad uppgift och byta ut den mot en ny version.

3

Mallen för hemtentamen hittar du på delkursens kurshemsida Dokumentmallen finns på att hämta på Live@Lund under Generella dokument. För att snabbt komma igång Dubbelklickar Du på filen ”hemtentamen.dot” så att det skapas en kopia av mallen, dvs. ett nytt dokument. Det första du ska göra! Innan du börjar skriva din hemtentamen ska Du fylla i dokumentets två sidhuvuden (på försättsbladet och på sid. 2) samt namn och personnummer nederst på försättsbladet. Öppna sidhuvudet genom ett Dubbelklick eller öppna fälten genom menyn . Se till att samtliga fält är rätt ifyllda. Sidhuvudet på sidan två kommer sedan att återskapas för varje ny sida som tillkommer. Om denna information saknas kommer rättningen att försenas avsevärt.

4

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF