*Internet anpassa* bilder

January 8, 2018 | Author: Anonymous | Category: Engineering & Technology, Webbdesign
Share Embed Donate


Short Description

Download *Internet anpassa* bilder...

Description

”INTERNET ANPASSA” BILDER

1. SÄNKA UPPLÖSNINGEN

2. MINSKA STORLEKEN 3. LÄGGA PÅ SKÄRPA 4. VÄLJA ”SPARA SOM” (SÅ ORGINALBILDEN INTE PÅVERKAS)

VARFÖR MAN SKA ANPASSA BILDERNA:  EN BILD SOM INTE ÄR ANPASSAD ÄR FÖR STOR OCH TUNG FÖR SERVRAR OCH WEBBLÄSARE.  DÄRFÖR BEHÖVER BILDER GÖRAS SMÅ SÅ ATT HEMSIDOR KAN LADDAS LÄTT OCH SNABBT.  MAN SKA MINSKA BILDENS STORLEK GENOM ATT ÄNDRA ANTALET PIXLAR ISTÄLLET FÖR CENTIMETER, DÄRFÖR ATT WEBBEN LÄSER PIXLAR.

 GÖR BILDERNA SÅ SMÅ SOM MÖJLIGT. HELTS SKA BILDERNA VARA MINDRE ÄN 900 PIXLAR HÖG OCH BRED.  STANDRARMÅTT FÖR DATORSKÄRMAR ÄR BREDD 960 PIXLAR, SÅ BILDEN BEHÖVER ALDRIG VARA STÖRRE ÄN SKÄRMENS BREDD.

..OCH VAD ÄR NU PIXLAR FÖR NÅGOT?  PIXLAR KALLAS ÄVEN FÖR BILDPUKTER. PIXLAR ÄR PYTTESMÅ BILDPUNKTER SOM TILLSAMMANS SKAPAR EN BILD.

VAD ÄR BILD UPPLÖSNING?  DET ÄR HUR TÄTT PIXLARNA SITTER. DESSTO TÄTTARE DE SITTER JU HÖGRE KVALITE BLIR DET PÅ BILDEN.

Låg

Hög

HUR ÄNDRAR MAN UPPLÖSSNINGEN?  ÖPPNA PHOTOSHOP OCH GÅ TILL ARKIV. VÄLJ SEDAN ÖPPNA OCH VÄLJ EN AV DINA PORTFOLIO-BILDER.  FÖRST SKA VI ÄNDRA BILDENS UPPLÖSNING.  GÅ TILL MENYN I PHOTOSHOP OCH VÄLJ BILD. GÅ SEDAN NER TILL BILDSTORLEK OCH ÖPPNA DEN.

DÅ KOMMER DEN HÄR RUTAN UPP..

 LÄNGST NER TILL VÄNSTRA HÖRNET FINNS RUTAN: ÄNDRA BILDUPPLÖSNING

BOCKA AV RUTAN.NÄR DU BOCKAT AV RUTAN KOMMER EN ANNAN RUTA UPP: OM DET INTE STÅR 72 I RUTAN UPPLÖSNING, SKRIV IN DET. ANNARS KRYSSAR DU I ÄNDRA BILDUPPLÖSNING IGEN.

TRYCK SEDAN PÅ OK

 NU HAR BILDEN BLIVIT MINDRE…  FÖR ATT SE BILDEN STÖRRE I EN STORLEK SOM PASSAR SKÄRMEN. GÅ TILL ÖVRE MENYN OCH VÄLJ VISA.

 KLICKA SEDAN PÅ ANPASSA TILL SKÄRM.  NU HAR DU ÄNRAT UPPLÖSSNINGEN PÅ BILDEN.

MINSKA

STORLEKEN

 GÅ TILL DEN ÖVRE MENYN I PHOTOSHOP OCH VÄLJ BILD.  GÅ SEDAN NER OCH KLICKA BILDSTORLEK.  TA BORT DET GAMLA VÄRDET FÖR PIXLARAN OCH SKRIV IN ETT NYTT. (MAX RUNT 1000 PIXLA).  SE TILL ATT BEHÅLL PROPORTIONER ÄR I KRYSSAD.

 NU HAR NI KOMMIT EN BIT PÅ VÄGEN TILL ATT INTERNET ANPASSA BILDER FÖR WEBBEN.

LYCKA TILL!

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF