Nout`s Wijnwereld op zuid-Sardinië Een compleet

January 8, 2018 | Author: Anonymous | Category: Engineering & Technology, Informatica, Artificial Intelligence
Share Embed Donate


Short Description

Download Nout`s Wijnwereld op zuid-Sardinië Een compleet...

Description

Nout's Wijnwereld op zuid-Sardinië

Een compleet verzorgde en begeleide vierdaagse unieke Wijnbreak op zuid-Sardinië voor 725 euro p.p. Datum 9-12 april 2015

Sardinië, dynamisch Italiaans wijneiland! Sardinië is een bijzonder eiland. Naast cultuur-historische aspecten en natuur van een aansprekende schoonheid, zijn er over het hele eiland verspreid wijngaarden te vinden. Kenmerkend voor Sardinie zijn de kleine perceeltjes waar een unieke diversiteit aan druivenrassen te vinden is, waaronder Bovale, Cannonau, Monica, Carignano del Sulcis, Nuragus en Vermentino. Daarnaast tref je ook de bekende rassen aan zoals Sauvignon Blanc en Chardonnay. Sardinië kent één DOCG (Vermentino di Gallura in het noorden) en zeventien DOC's. De reis richt zich op zuid-Sardinie, waar wijn, gastronomie en gastvrijheid op unieke wijze beleefd kunnen worden.

Voor wie? Voor alle gepassioneerde wijnliefhebbers die in een korte tijd intensief kennis willen maken met een bijzondere wijnregio. Voor deze reis kunt u zich als individu, duo of als groep aanmelden. De reis gaat door bij minimaal zes aanmeldingen.

Programma Op donderdagavond wordt u met een welkomstdrankje ontvangen in hotel Aurora te Cagliari. Na een Sardijns ontbijt op vrijdagmorgen volgt in Cagliari een bezichtiging aan de historische wijk Castello. De dag vervolgt met twee bezoeken aan gerenommeerde wijnbedrijven, Argiolas en Cantina di Santadi. Tussendoor vindt er een heerlijke lunch plaats. Tegen de avond arriveren we in ons verblijf agriturismo Is Concais. Hier zal een authentiek Sardijnse maaltijd worden geserveerd. Na het ontbijt op zaterdagmorgen reizen we naar het schiereiland Sant Antioco. Hier bezoeken we de wijnproducenten Cantina Calasetta en Sardus Pater. Na een mooie lunch krijgen we een bijzondere rondleiding onder leiding van Monique van Proosdij door het oude plaatsje Sant Antioco. 's Avonds dineren we bij de authentieke pizzeria Il Covo. De overnachting vindt weer plaats bij Is Concais. Na het zondagse ontbijt gaan we naar een heerlijke buitenlocatie en maken we kennis met wijnen uit de andere delen van Sardinië. We proeven vijf kwaliteitswijnen: Vermentino di Gallura- Funtanaliras DOCG, AlgheroCagnulari – Cantina S.Maria de la Palma, Oliena- Cannonau- nepente 3 bicchieri, Sorgono- Mandrolisai, Nuoro Gabbas- Dule- 3 bicchieri Gambero rosso.

Na de proeverij is er een bijzondere lunch o.l.v. kok Toni, die ons zal verwelkomen met een Aperitivo della casa, gevolgd door Antipasti di mare, Primo pasta, Secondo pesce arrosto en begeleidt met een Vermentino of Rosato Fatto in Casa. Aan het eind van de middag vertrekken we naar het vliegveld Cagliari.

De prijs van deze Wijnbreak is inclusief Welkomstdrankje, drie overnachtingen met ontbijt, twee lokale lunches met tafelwijn, een bijzondere lunch van kok Toni met drankjes, twee typisch Sardijnse diners met tafelwijn, vijf wijnproeverijen (met de mogelijkheid de wijn van de bezochte wijnhuizen te bestellen), wandeltour door Sant Antioco onder leiding van Monique van Proosdij (is eveneens tolk bij een aantal wijnproducenten), begeleiding van Rob Nout, wijnadviseur en alle vervoer met een busje met chauffeur.

De reis kan geboekt worden met een een- of tweepersoonskamer.

De prijs van deze Wijnbreak is exclusief Vlucht naar en van Cagliari, bij aankomst vervoer met taxi naar hotel Cagliari en reisverzekering.

O.m. Ryanair vliegt voordelig van Charleroi en Weeze op Cagliari.

Extra mogelijkheid Er bestaat de mogelijkheid om eerder aan te komen of het verblijf te verlengen. Hiervoor kan contact worden opgenomen met Monique van Proosdij van Sardiniëtrips.nl

Informatie Rob Nout, 06 512 688 67 [email protected]

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF