Op tijd ! DaVinci - Egypte Capoeira

January 9, 2018 | Author: Anonymous | Category: Geschiedenis, Oudheid, Oude Egypte
Share Embed Donate


Short Description

Download Op tijd ! DaVinci - Egypte Capoeira...

Description

NIEUWSBRIEF 9, JAARGANG 12 • 14-12-2015 website: www.kindercampusking.nl mail: [email protected] telefoon: 020-6417799 / voor ziekmeldingen: 020-7670366 ________________________________________________________ Geachte ouders, De laatste nieuwsbrief van 2015! Het eerste jaar in ons nieuwe gebouw. Deze week zullen wij voor het eerst het kerstdiner met alle groepen en ouders in hetzelfde gebouw vieren. We hopen dat alle ouders, terwijl de kinderen aan hun diner zitten, elkaar ontmoeten in de aula. Wij wensen u vast een heel goede vakantie toe, gezellige kerstdagen en een goed, gezond en gelukkig 2016! Met vriendelijke groet, Francesca Deenik, dir.

Op tijd ! Om 8:30 uur beginnen onze lessen. Voor die tijd moet iedereen dus binnen komen en ouders afscheid hebben genomen. Vooral in de kleuterklassen loopt dit nu niet goed. Dat betekent dat de juf de kringactiviteit begint, juist een moment om als groep te focussen op de dag en elkaar, en dat dit elke paar minuten weer onderbroken wordt door een kind dat te laat binnenkomt. Dat verstoort de les heel erg voor de kinderen en de juf en het is moeilijk zo het startmoment goed op te bouwen. Voor het kind dat te laat binnenkomt is het ook onprettig starten. Kortom, we doen een groot beroep op u echt op tijd op school te zijn zodat we om 8:30 uur met alle kinderen de dag kunnen starten.

DaVinci - Egypte Afgelopen vrijdag heeft groep 6 het thema Egypte (DaVinci) afgerond met een prachtige musical. Daar kwam heel veel kennis over Egypte in langs, prachtig om te zien.

Capoeira Er is nog de mogelijkheid in te schrijven voor de lessen in januari/februari/maart 2016. Nog drie plekken beschikbaar! Inschrijfformulieren liggen op de bar in de aula en zijn te vinden op de website onder activiteiten.

Kerst Hoe is de organisatie donderdag 17 december? o ’s ochtends (of al de dag ervoor) geeft u uw kind een plastic zak mee met haar/zijn naam erop. In deze zak zitten: bord, bestek, beker en eventueel een kommetje. o 12:15 uur zijn de kinderen vrij o 17:45 uur gaan de deuren open, u wordt dan toegespeeld door onze blazersgroep! o Tussen 17:45 en 18:00 uur komen alle kinderen met ouders op school en brengen het meegebrachte eten naar de eigen klas o 18:00 uur begint het kerstdiner voor de kinderen in hun eigen klas o 18:00 - 19:30 uur kerstdrankje U kunt op school fiches kopen voor drinken en u kunt elkaar ontmoeten. o na het succes van vorige jaar willen we u weer vragen ook enkele hapjes voor in de aula, voor en door de ouders, te maken. Niet verplicht, maar leuk als daar voor ouders ook iets te proeven is. o 19:30 uur is het diner klaar en kunnen de kinderen met hun spullen weer worden opgehaald. Neemt u dan ook meteen uw eigen schalen weer mee? o vrijdag 18 december is er school van 8:30 - 12:15 uur o dan tuigen wij de kerstbomen weer af en gaan de kerstbomen de school uit. Wij voeren de bomen af, vaak zien ze er nog wel goed uit. Wilt u wel een boom van school mee naar huis nemen? Laat het onze conciërge Willem vast weten. Dan voeren we die bomen niet af.

Verkeer rond de school Zoals beloofd komen er echt aan alle kanten van school zebrapaden, over de Suze Groeneweg komt later: “De ontbrekende voetgangersoversteekplaats (vop) en drempel worden medio juni meegenomen tijdens de woonrijpwerkzaamheden van het project Suze Groenweglaan, Blok 2. De komende periode vindt er nog zwaar bouwtransport plaatst aan de Suze Groeneweglaan i.v.m. de bouwwerkzaamheden. De kans op schade aan het nieuwe materiaal willen we voorkomen, we voeren de werkzaamheden dan ook in een later stadium uit.” Verzoek aan alle ouders echt uitsluitend in de parkeervakken te parkeren, zo blijft het verkeer voor de kinderen die naar school lopen en fietsen ook overzichtelijk en dus veiliger. Op dit moment zien we dat veel ouders “even” buiten de vakken op en direct na de brug bij de flat parkeren. Dit geeft onveilige situaties.

Blaaslessen gaan door ! Tussen zomer en kerst is de eerste cyclus lessen, door de muziekdocent Andre Vulperhorst van de Muziekschool Amstelveen, gegeven. Daar bijna de hele groep nog graag verder gaat, zullen zij ook na de kerstvakantie doorgaan op de dinsdag, aansluitend aan schooltijd.

KinderZwerfboeken Dit initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp willen wij ook op school een plek geven. Kinderzwerfboeken? Ja, dat lees je goed! Dat zijn kinderboeken met een zwerfsticker op de kaft. Ze zijn niet van één kind, maar van alle kinderen. Je geeft de boeken door, laat ze achter op school, in een ziekenhuis, wachtkamer, winkel, trein, bus, Kinderzwerfboek-station etc. De afgelopen jaren zijn al meer dan een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Zo kunnen alle kinderen genieten van een goed boek! Duik ook eens je boekenkast in en stuur jouw kinderboeken uit zwerven! Denk aan boeken die jij al eens gelezen hebt en niet hoeft te bewaren. Sommige boeken hebben een zwerfcode aan de binnenkant van de kaft. Ze zijn dan geregistreerd op onze website en je kunt hun avontuur volgen. Maar hoe werkt dat precies? Willen jullie je boek kunnen volgen? Lees dan op kinderzwerfboek.nl hoe je jouw boek een code kunt geven zodat je kunt bijhouden waar het boek allemaal naar toe gaat. Na de kerstvakantie zetten we hiervoor een kastje in de aula met een stapeltje stickers.

Science Er zijn nog vijf plekken beschikbaar! Ben je een onderzoeker? nieuwsgierig? geïnteresseerd in wetenschap? 8 jaar of ouder? Schrijf je in: [email protected] De kinderen komen om 14.30 uur naar het Crea-Atelier op de KCKing en kunnen daar eerst iets drinken/eten. Een docent van Junior Campus zal de kinderen opvangen. De lessen worden gegeven op 14, 21 en 28 januari en 4, 11 en 18 februari 2016 van 14.30 -15.45. Om 15.45 komen de kinderen met de docent naar buiten. De kosten zijn € 75,- voor zes lessen. Je ontwerpt en bouwt in die weken een eigen wetenschappelijke opstelling en onderzoekt de wetenschap erachter.

Schoolmaatschappelijk werker, Naime Akar Dit schooljaar is onze schoolmaatschappelijk werker, Naime Akar, op vaste tijden op school aanwezig. Zowel team en kinderen als de ouders kunnen dan een beroep op haar doen. Zij zit dan beneden in de BSO (opvang) ruimte zodat u gerust kunnen binnen lopen en een privé-gesprek kan voeren. Data 2016: o 5 januari tussen 9:00 en 11:00 uur o 19 januari tussen 9:00 en 12:00 uur o 2 februari tussen 9:00 en 12:00 uur o 16 februari tussen 9:00 en 11:00 uur o 1 maart tussen 9:00 en 11:00 uur o 8 maart tussen 13:00 en 16:00 uur o 22 maart tussen 13:00 en 16:00 uur

Nieuwsbrief vanuit de Bibliotheek voor KCK Hier een link naar deze nieuwsbrief.

Opbrengst Kaartenactie Er zullen deze maand veel prachtige kaarten worden rondgestuurd die door de KCK-kinderen gemaakt zijn! De opbrengst voor school van deze actie is € 1.159,15! Een mooi bedrag. We sluizen nu € 500,- door naar Tanzania voor de kinderen in het dorp waar juf Liesbeth de afgelopen tijd geholpen heeft. Zo kan zij vlak voor vertrek nog mooie dingen doen met en voor deze kinderen. Zij zal laten weten hoe dit besteed wordt. De andere € 650,- gaan wij gebruiken voor nieuwe toneelgordijnen. Dank voor uw hulp in deze!

Bericht van juf Liesbeth uit Tanzania Hallo allemaal, Hoe gaat het met jullie? December is een gezellige maand. maar ook wel heel druk altijd. Straks lekker Kerstvakantie!!! Ik hoorde dat jullie veel zelfgemaakte kerstkaarten hebben verkocht waarvan de opbrengst naar Mambo gaat. Wat lief! Dat kan hier weer heel goed gebruikt worden voor de creaworkshops! Alvast heeel erg bedankt namens Mamboviewpoint!! Ik ben na een heerlijke tijd op Zanzibar terug hier op de berg;-)! En het is wel erg leuk om iedereen weer te zien. Het was trouwens heel grappig dat ik de enige passagier was in een 12-persoons-vliegtuigje van Zanzibar naar Arusha. Alsof ik het vliegtuig had afgehuurd;-) ik voelde me net koningin Elizabeth;-) Deze periode hebben we crealessen gegeven op verschillende scholen hier in de omgeving. Bijzonder weer hoe de kinderen in hun gerafelde, stoffige truitjes op blote voeten of kapotte schoenen in de oude scheve lesbankjes met serieuze gezichtjes echt mooie portretten hebben gemaakt. Ze zijn zo blij, de mooie stiften, markers en wasco te mogen gebruiken. We moeten wel goed opletten dat ze de tekenspullen niet onder hun kleren stoppen en mee naar huis nemen:-) Ik snap het wel ... thuis tekenen ze met takje in het rode zand. In Nederland is het winter maar hier begint volgende week de zomervakantie. De bedoeling is dat Makanyaga vanaf januari de crealessen zal blijven geven, Evans geeft gymlessen, Ali biologielessen en Henrich computerlessen. Een ambitieus plan maar het zal goed begeleid gaan worden door Mambo. De stimulans om te investeren in educatie wordt ook gevoed door Magufuli; de nieuwe president. Hij overtreft alle verwachtingen. Hij lijkt oprecht van plan, het land vooruit te helpen en de corruptie aan te pakken. Hij heeft in deze eerste maand al ongelofelijk veel maatregelen genomen: belastingontduikers gaf hij een week de tijd om achterstallige belasting te betalen, hij verbood onnodige reizen van regeringsleden, schafte de festiviteiten op Onafhankelijkheidsdag af en kondigde in plaats daarvan een landelijke schoonmaak-dag aan waarbij hij zelf meehielp. Het hele land heeft het erover en hoopt dat dit zo door zal gaan.... Tanzania is al jarenlang de lieveling van de ontwikkelingsorganisaties maar in verhouding is er weinig vooruitgang geweest; de regering stopte al het geld in eigen zak. Het zou toch wel geweldig zijn als dat nu eindelijk afgelopen is. Je voelt de opgewondenheid hier! Herman van Mamboviewpoint houdt een lijst bij van alle maatregelen die al genomen zijn! Het lijkt bijna een tweede Nyerere, de president waar iedereen gek op was en vertrouwen in had en die bevriend was met Nelson Mandela. Ik hoop het echt. Nog ruim anderhalve week en dan ben ik weer terug in Nederland. Heel leuk om jullie allemaal weer te zien!! Jullie zijn vast allemaal heel groot geworden! Ik heb heel wat foto's en Afrikaanse spullen om aan jullie te laten zien!! En ik ben natuurlijk heel benieuwd naar jullie verhalen!! Ik wens jullie alvast een heel fijne kerstvakantie en tot gauw in het nieuwe jaar! Liefs Liesbeth

Amstelronde Amstelronde werkt aan passend onderwijs voor alle kinderen van vier tot twaalf jaar in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Op de site www.amstelronde.nl kunt u lezen hoe scholen (extra) ondersteuning organiseren en welke plannen en ontwikkelingen er zijn. U vindt daar ook de nieuwsbrieven, vorige week is de laatste uit gekomen, hier een link naar nieuwsflits 3.

Hieronder berichten die wij van derden ontvingen

Schaken online Alle kinderen gratis online schaken op school Het in maart begonnen project ‘Zeg Ja tegen Schaken’ was een groot succes met aan het einde van het schooljaar 4000 inschrijvingen!. Ook dit schooljaar worden kinderen van Nederlandse basisscholen in de gelegenheid gesteld om op school gratis online te schaken in een beveiligde omgeving met volledige privacybescherming. In dit nieuwe schooljaar kunnen ook kinderen van Belgische Lagere Scholen meedoen! De kinderen kunnen een tegenstander kiezen in de vrije zone waar zij online mogen schaken. De tegenstanders kunnen kinderen zijn van Nederlandse basisscholen en ook kinderen van basisscholen uit een aantal Europese landen, waaronder Engeland, Duitsland, Spanje, Portugal en een aantal Scandinavische landen. Per basisschool kunnen maximaal 100 kinderen meedoen. Hieraan zijn voor de kinderen en de scholen geen kosten verbonden. Het abonnement volgt het schooljaar en is geldig tot augustus 2016. Dit project wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen de Stichting Het SchaaKKasteeL en de Engelse Charity Chess in Schools and Communities. Beide stichtingen hebben in hun doelstelling het bevorderen van het schaken en schaken leren op de basisscholen uit educatief oogpunt opgenomen. O.m. op Schoolschaaksite.nl zal worden gepubliceerd over dit unieke schoolproject. Yes2Chess is er voor alle basisschoolkinderen van 7 tot 11 jaar (op 1 januari 2015 jonger dan 12 jaar). Aanmelden is alleen mogelijk via school. U kunt de naam en groep van uw kind noteren op de lijst op de bar in de aula. In januari gaan we dan inlogs aanvragen voor de kinderen die dat willen. Kijk voor meer informatie op de website van ‘Zeg Ja tegen Schaken!’: www.yes2chess.nl. Voor informatie of vragen mail naar : [email protected] Stichting Het SchaaKKasteeL

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF