Piramides

January 8, 2018 | Author: Anonymous | Category: Geschiedenis, Oudheid, Oude Egypte
Share Embed Donate


Short Description

Download Piramides...

Description

Piramides

Voor sommige vragen kun je de volgende internetsites raadplegen: www.landvandefaraos.nl www.geschiedenisvoorkinderen.nl Veel plezier bij het ontdekken van het zevende wereldwonder … 1. De meeste piramides vind je in …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 2. In de volgende landen kan ik ook piramides bezichtigen (noem 2 landen) 1: ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 2: …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

3.a. Waarom zijn de piramides in Egypte gebouwd? …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

b. Wat vind je daarvan? …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

4. Naast de piramides hebben ze ook een sfinx gebouwd, leg eens uit wat een sfinx is. Een sfinx is: …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Zoek een afbeelding van de sfinx en bekijk deze nauwkeurig. 5. Hoe komt het dat het hoofd van de sfinx te klein lijkt en een andere kleur heeft? Dat komt omdat: …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

6. Hoe komt het dat er op het lichaam van de sfinx horizontale strepen zichtbaar zijn? Dat komt door: …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Deze grote piramide is de piramide van Cheops. 7. Vul de tabel in.

Wetenswaardigheden voor de piramide van Cheops.

Wat denk je zelf?

Hoe is het echt?

Benodigde bouwtijd Hoogte Aantal gebruikte stenen Gewicht per steen Benodigde arbeidskrachten Je ziet wel dat er enorm veel stenen nodig waren om deze piramide te bouwen, uit de gegevens kun je nu uitrekenen hoe zwaar de totale piramide weegt… 8. Voer de berekening uit met wat je zelf dacht in de tweede kolom en hoe zwaar hij werkelijk is met de gegevens die je hebt opgezocht in de derde kolom. Wat je zelf dacht…

Volgens de gegevens…

9. Zoek voor de volgende bouwwerken hun juiste benaming en in welke periode deze werden gebouwd.

1 is een

2 is een

3 is een

4 is een

Antwoordenblad voor de leerkracht De antwoorden op de vragen: 1.

Egypte.

2. Mexico en China.

3. a. Piramides werden gebouwd als graven voor de farao’s. b. Eigen mening.

4. Het lichaam van een leeuw met het hoofd van een farao.

5. Men denkt dat hij later is vervangen door het hoofd van een andere farao. Dat verklaart de andere kleur en grootte.

6.

Dat komt door hevige regenval.

7.

Wetenswaardigheden voor de piramide van Cheops.

Wat denk je zelf?

Hoe is het echt?

Benodigde bouwtijd

Ca. 23 jaar.

Hoogte

146,59 meter.

Aantal gebruikte stenen

Ca. 2.300.000.

Gewicht per steen

Ca. 2,5 ton.

Benodigde arbeidskrachten

20.000 – 30.000

8. Wat je zelf dacht…

Volgens de gegevens… Gewicht per steen x aantal gebruikte stenen = Uitgevoerde berekening 2,5 x 2.300.000 = 5.750.000 ton. van zelf ingevulde gegevens.

9. 1 is een Mastabagraf (2920 v. Chr. - 2323 v. Chr.)

2 is een Trappiramide (2649 v. Chr. - 2575 v. Chr.)

3 is een Knikpiramide (2575 v. Chr. - 2465 v. Chr.)

4 is een Echte piramide (2575 v. Chr. - 1640 v. Chr.)

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF