Scenografiförslag julkonsert 2015 Om vi ska ha pärmlampor så

January 8, 2018 | Author: Anonymous | Category: Vetenskap, Astronomi
Share Embed Donate


Short Description

Download Scenografiförslag julkonsert 2015 Om vi ska ha pärmlampor så...

Description

Scenografiförslag julkonsert 2015 Om vi ska ha pärmlampor så tänker jag att vi kan ha något mörkare i lokalen redan från början. Det blir då större effekt när vi tänder och släcker olika lampor och ljus, och vi behöver inte be vaktmästaren att vara ljustekniker. Vi står bak i kyrkan och sjunger hela: 1 – Bereden väg för Herran. Efter sången går damerna fram, herrarna ställer sig på sidorna kring damerna och tänder 2st stjärnor på varje sida. Sandra hälsar välkomna. 2 – Det brinner en stjärna (damkör) När sången är slut släcks alla stjärnor utom 1 som ställs ner på en pall fram i kyrkan. Hasse ställer sig vid den ensamma stjärnan och läser texten: ”Tänk er en tidig morgon i snötung luciatid Himlen är mörk och stjärnorna är så små att de knappt ger något ljus alls Du sitter i köket i en liten stuga på landsbygden Du har tänt i spisen och den har precis börjat knastra och ge värme Där sitter du vid bordet med din kaffekopp och tittar ut genom fönstret och ser där ett tåg av vitklädda lusseknektar som närmar sig stugan med stjärnor och bloss i händerna Med sig har de en lussebrud med ljus i håret och vingar på ryggen Där kommer också de tre vise männen, kung Herodes och Josef och Maria med Jesusbarnet Dom bultar på fönstret och du går för att öppna, och när du gör det spelas där ett skådespel upp om forna tider När skådespelet är slut vandrar lussetåget vidare Du går in och sätter dig vid köksbordet igen, tittar ut genom fönstret och ser den sista lysande stjärnan försvinna i svängen på vägen.”

3 - Himlen hänger stjärnsvart. (Vi har små läslampor på pärmkanten.) Vi står kvar i tidigare formationen, har kvar den ensamma stjärnan tänd och sjunger vidare med läslamporna. 4 - Gläns över sjö och strand. När sången är slut släcker vi stjärnan på pallen och tar på oss strutar och glitter. Damerna delar sig på två och tenorer och basar kliver fram i mitten och ställer sig i ett uppochnedvänt V. Per står längst bak som spets med en stjärna tänd. Medan vi ordnar till allt detta läser __________ texten: Nu tindrar stjärnor i det blå i hus och fönster likaså och alla röda tomtar gå med vita skägg och luvor på.

Ge oss musik, fiolen stäm och sjung om julen och betlehem! Låt Staffan vattna fålar fem och god havre fodra dem.

5 - Staffan stalledräng 6 – Nu tändas tusen juleljus Vi står kvar i vår V-formation, ställer ner pärmarna mot våra ben och sjunger sången utantill och knäcker ljusstavar efterhand som efter sångens slut läggs i en korg, kanske en genomskinlig korg/glasburk/kruka/vas et.c. som vi efter sångens slut kan ställa vid vår pall. 7 – Stilla natt Gun tänder den ensamma stjärnan igen och läser texten: Ni alla kan lysa precis som jag och göra den mörkaste natten till dag. En hjälpsam hand och ett vänligt ord, för många blir värme och ljus på vår jord.

Altarna kliver fram i en liten grupp och resten av kören ställer sig i två raders halvcirklar runt dem. 8– Koppången 9 – När det lider mot jul Vi tänder ett stort ljus som vi ställer på motsatta sidan av där vi har julstjärnan 10 – Tänd ett ljus 11 – Jul, jul Ljuset är fortsatt tänt. _____________ läser en juldikt: En stjärna i vårt fönster, ett ljus på varje bord, en lingonkrans på dörren, en sång - och glada ord. En lukt av lack i huset, av hyacint och gran, och hemligt pappersprassel och mycket marsipan. Nu sitter vi och väntar, för allt är klart och gjort. Just nu går julen sakta - sen går den väldigt fort!

12 - Se julens stjärna Några sätter sig ner så det blir lite krubbastämning, reser sig på 3:e versen av 13 – När juldagsmorgon glimmar

Hela kören står upp i något blandad formation och vi avslutar konserten med: 14 - We wish you a merry christmas

Dela ut pepparkakor =)?

Kläder : Svart nertill, vitt upptill, röda halsdukarna Rekvisita: Korg Svart pärm med lampa Julstjärnor med sladd och strömbrytare Skarvsladd Lyktor Ljusstavar Stjärngossestrutar Glitter

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF