seminarie - Nutriphyt

January 8, 2018 | Author: Anonymous | Category: Wetenschap, Health Science, Oncology
Share Embed Donate


Short Description

Download seminarie - Nutriphyt...

Description

Pures R&D organiseert volgend seminarie in samenwerking met Nutriphyt en Nutri-Bel:

SEMINARIE

Nieuwe inzichten in kanker Spreker: Gabriël Devriendt Kanker een ‘metabolic disease’, is herprogrammering mogelijk? Steeds beter begrijpen we de impact van vele natuurlijke stoffen op het celmetabolisme. Deze stoffen en andere invloeden uit onze omgeving bepalen in feite hoe ons genetisch materiaal functioneert. Deze jonge wetenschap staat bekend onder de naam epigenetica. Dit vakgebied levert inzicht in zowel het ontstaan als het elimineren van een kankercel. We spreken bijvoorbeeld bij de BRCA-genen van erfelijke borst- en eierstokkanker, maar in hoeverre bepaalt zo’n gen nu of je ook daadwerkelijk ziek wordt? We mogen inmiddels stellen dat het genetisch determinisme achterhaald is. Het wegnemen van de borst verandert ook niets aan het bestaan van een ‘carcinogeen milieu’ in ons lichaam. Het epigenetisch bevorderen van genen die betrokken zijn bij bepaalde aspecten van onze detoxificatie lijkt een logischere strategie. De expressie van onze genen is namelijk sterk afhankelijk van omgevingsfactoren. Zo kunnen toxische behandelingen van kanker deze juist agressiever en onbehandelbaar maken. U krijgt een overtuigend inzicht geboden in diverse risicofactoren voor het ontwikkelen van kanker, de epigenetische mechanismen, de therapeutische doelwitten en het belang van natuurlijke stoffen.

Praktische info: Datum: 5 oktober 2013 Plaats: Hotel Van der Valk Brugge-Oostkamp (zie routebeschrijving) Aanvang: 9u tot 17u met lunchpauze Prijs voor het seminarie: 75 EUR (incl. syllabus, koffie- & theefaciliteiten, lunch)

In samenwerking met Nutriphyt & Nutri-Bel Nutriphyt

Legeweg 135/13 - 8020 Oostkamp Tel: 050/201604 - Fax 050/201602 [email protected] - www.nutriphyt.be

Nutri-Bel

Baarledorpstraat 12 - 9031 Drongen Tel: 09/2261610 - Fax: 09/2445849 [email protected] - www.nutri-bel.be

SEMINARIE

Nieuwe inzichten in kanker Inschrijvingsformulier: Naam: .............................................. Voornaam: ..................................................... Specialisatie: ............................................................................................................ Adres: ........................................................................................................................ Postcode: ........................................ Gemeente: ..................................................... E-mailadres: .............................................................................................................. BTW-nummer: ........................................................................................................... Telefoon: ......................................... Fax: ................................................................. Gelieve het inschrijvingsformulier in te vullen en terug te sturen via fax of e-mail: Fax: 050/201602 - E-mail: [email protected]

Routebeschrijving: Hotel Van der Valk Brugge-Oostkamp Kapellestraat 146 8020 Oostkamp Het hotel situeert zich aan de rand van de stad Brugge, vlakbij de snelweg E40 aan afrit nummer 9.

In samenwerking met Nutriphyt & Nutri-Bel Nutriphyt

Legeweg 135/13 - 8020 Oostkamp Tel: 050/201604 - Fax 050/201602 [email protected] - www.nutriphyt.be

Nutri-Bel

Baarledorpstraat 12 - 9031 Drongen Tel: 09/2261610 - Fax: 09/2445849 [email protected] - www.nutri-bel.be

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF