Telefoon:

January 8, 2018 | Author: Anonymous | Category: Engineering & Technology, Elektrotechniek, Microelectronics
Share Embed Donate


Short Description

Download Telefoon:...

Description

1

Handleiding (wil je iets weten, hier kan je het misschien vinden) Haslach 61, 6422 Stams, Oostenrijk [email protected] / [email protected] / www.zomerhuistirol.nl Adres:

ALARM

Tel.

112

Werner/Marrie: Peter: Erika: Marieke:

0031 71 40 12407 0650 737 4944 0650 401 6785 0031 614943616

Katwijk Oostenrijk Oostenrijk Holland

ANWB:

0031 0000000

Nederland

ÖAMTC

00000000000

Oostenrijk

Telefoons Vast telefoon Van uit Holland: 0043526261907 Naar Holland: 0031714012407

Mobiel-1 Nummer: 0650 3429 346 PINCODE: 6037 PUC: 35395483 (bij een telefoon-crash)

Mobiel-2 Nummer: 0650 5856 029 PINCODE: ???? PUC: ????????

Deze kan je vinden in de keuken op de vensterbank

Achter de keukendeur in een mandje Dit mobieltje heeft stikkers, (Vlinders) op de achterkant.

Achter de keukendeur in een mandje

De kosten van de telefoongesprekken worden later verrekend. In Oostenrijk zelf naar een vast nummer in Oostenrijk bellen: 0043 weglaten maar wel een 0 ervoor drukken.

De 2 mobieltjes zijn bedoeld om in Oostenrijk onderling goedkoop met elkaar in verbinding te kunnen zijn. Ook voor de achterblijvers. Opladers vindt je ergens in de computerkast die naast de ingang van de kamer staat.

De gesprekskosten van de mobieltjes gaan via een kaartje die je overal kan kopen. Voor 10.- euro heb je al een kaartje. Staan er nog tegoeden op die er voorheen niet waren dan heb je gewoon pech; toch?

Gebruiksaanwijzing:

Waar vindt je:

Huisregels Afval Aankomst Vertrek Apparatuur Verwarmingen (incl. houtkachel)

Huisarts/ Tandarts Garage (autoreparatie) Winkels

3 4 6 8 10 12

15 15 16

1

2

2

3

Huisregels AUTO kan in de garage staan.

Huisdieren liever niet.

Afval sorteren aub.

Laptop

Parkeren voor het huis kan, maar let dan In verband met allergieën van een ander. Wil je het toch wel dan graag eerst wel op dat de buurman voorbei kan bespreken. komen.

Hoe doe je dat ?...

van het zomerhuis mag iedereen gebruiken. Maar instellingen mogen niet worden gewijzigd.

Volgende pagina

Gastenboek graag bijhouden.

Placemats graag gebruiken voor

warme boorde op tafel. Kopjes die heet Is natuurlijk geen must maar wel zo leuk. zijn maken witte vlekken op tafel, dus ook hiervoor graag onderliggertjes gebruiken. Ook op onze website.

Kachels aub. niet onnodig laten

Schade, geef het aub. gelijk door.

branden.

Buren, die hebben we (helaas). Tussen 12:00 uur en 14:00 uur wordt door het (hele) dorp een rustpauze gehouden. Dus aub. geen geluidsoverlast produceren zoals gras maaien ect. (boeren mogen echter wel doorwerken).

Nadat je vakantie er weer opzit: De volgende gebruiker treft het aan zoals ‘jij’ het heb verlaten. Het wordt weleens daar door Familie gecheckt. Vergeet niet de sleutels op te hangen voor dat je in de auto stapt en terug naar holland gaat

3

4

Afval sorteren aub (in 7 soorten). Hoe doe je dat ?... Sorteer het vuil gelijk en breng het later naar de verzamelzakken. Deze verzamelzakken staan voorlopig in de garage. Is er een zak vol dan breng hem aub. naar de milieustraat in Stams. 5 minuten rijden en je bent je vuil kwijt. De openingstijden van de milieustraat:

woensdag van 16:00 tot 18:00 uur zaterdag van 08:30 tot 11:30 uur

1. Compostbak Die staat schuin achter het houtschuurtje. Daar kan je alles kwijt wat je in holland ook in de groene bak doet. Groene Bioafval dus. Vlees, botten, resten van je bord enz. is restafval en mag niet in de compostbak. Dat wordt (zolang jij leeft) geen aarde meer maar verrot. Het stinkt alleen maar en je verzamelt ongedierte. Denk aan de hygiëne. Resten van groente bijvoorbeeld kunnen wel in de compostbak.

2. Olie Hiermee wordt geen dieselolie bedoeld, maar het olie om te bakken en braden. In de garage staan emmers waar deze olie in hoort. Dus aub. niet door de WC spoelen. Deze emmers hoef je niet weg te brengen.

3. Papier Kranten, tijdschriften, karton enz. hoef je niet weg te gooien. Het kan in de winter allemaal in de oven. Doe de papierspullen in de houtschuur in de juiste tas. Zorg er wel voor dat geen plakband meer op het karton plakt.

4. Glas Glas moet in de juiste zak gedaan worden. Heel laten aub. en niet kapot slaan. Normaal moet je ook witglas en gekleurd glas scheiden maar misschien hoeft dat in de milieustraat in Stams niet. Moeten we nog uitzoeken. Zorg er wel voor aub. dat de flessen leeg zijn alvorens ze in de zak gaan. Ook mogen er geen metalen doppen en/of kurk meer aanwezig zijn. Keramiek- of stenenflessen zijn niet van glas en horen dus ook niet in de glasbak. (Wist je natuurlijk nog niet)

4

5 5. Plastik ( kunststof) Deze zak is als eerste vol!!! Al het plastik moet gescheiden worden. Zit er pakpapier of reklamepapier erop geplakt dan moet je je best doen om er zoveel mogelijk eraf te halen. Dus, plastik flessen,bakjes, zakjes, in plastik verpakt eten ezv. moeten in de “Plastikzak”.

6. Metaal Alles van metal moet appart. Blikken moeten ook eerst omgespoeld worden alvorens ze in de afvalzak doet.

7.

Restafval

Naast de zakken (in de garage) staat ook en vuilnisbak met een deksel erop. Daar moet je dan de rest in doen (niet los maar in een gesloten vuilniszakje). Dit is dan Restafval en moet juist in deze bak. Maar geen afval die in de sorteerzakken moeten aub. Deze bak wordt geleegd door een vuilniswagen die elke tweede dinsdag ochtend komt. Dus zet de bak maandag avond aan de straatkant en je ben je restafval kwijt. Als je het huisje verlaat en je vertrekt weer naar holland kan je gerust de vuilnisbak aan de straatkant zetten. De vuilnismannen zetten die dan weer binnen.

56

Aankomst Wat is er zo te doen als je ben aangekomen …

Sleutels Éen Huisdeursleutel heb je al. Rechts van de toiletdeur hangen 3 sleutelbossen.

 Bos 1:

1 sleutel: 1 extra huisdeursleutel (voor de partner?)

Bos 2:

2 sleutels: 1 voor de zijdeur 1 voor het hek boven (boven aan het bosrand)

Bos 3:

3 sleutels: 1 voor de zijdeur 1 voor het houtschuurtje 1 voor het schuurtje achter

 

  

 

   

 

      

De waterkraan eerst opendraaien. (In de douche links onder in een kastje) De waterkraan voor de wasmachine is dicht (als het goed is) en moet open gedraaid worden voor het gebruik. (de waterkraan vind je in de hoek waar de wasmaschiene staat onder de plank naast de schoorsteen). Draai die ook weer dicht als je vakantie erop zit. Vaatwasser, Wasmachine Magnetron en de Senseo-koffieapparaat Deze apparaten zijn gekoppeld aan een stekkerdoos die onder de plank bij het magnetron zit. Op deze stekkerdoos is een schakelaar. Als je die aanzet brand een lampje zodat je weet dat er stroom op deze apparaten is en ze te gebruiken zijn. Zet deze schakelaar uit als je vakantie weer opzit.

Tip: gebruik maar een apparaat tegelijk anders vliegt de stop eruit.

67 Mobiele telefoons Opladen – kijk op pagina 1

 

Computer De Laptop staat standard op het computerkastje.

Satelliet De ontvanger (van de satelliet in de kamer) hoort aan te staan of op de stand-by stand. (Het hele jaar door). In ieder geval moet er een lampje branden zodat je kan zien dat er stroom op staat. Staat die er niet aan, dan duurt het een hele tijd tot je weer ontvang heb. Of nog erger, je moet de ontvanger eerst weer activeren. Daarom de ontvanger nooit uitzetten. Gewoon aanlaten staan. De stekker van de ontvanger moet altijd in het stopcontact blijven want er komen maandelijks updates van Kanaaldigitaal. Op de website van http://www.canaldigitaal.nl/ kan je het TV programma downloaden.

Koffie Naast de Senseo er is ook een gewone Koffiezetapparaat.

Bier In de trapgang (bij de opgang naar de zolder) staat een vol krat Zipfer Bier !! (daar is het het koelst)

Wat is er zo te doen rond om Stams en verder weg? In de kamer liggen allerlei boekjes en reclamefolders waar je ideeën kan opdoen. Ook kan je in het internet evenementen en leuke tripjes vinden. Er zijn ook wat Tips te vinden op www.zomerhuistirol.nlVerder alleen nog maar genieten en hopen op goed weer.

7

 

8

Vertrek Afval Check nog een keer extra of de vuilniszakken in het huis leeg zijn. Immers niemand wil in een stinkend huis komen.ComputerDe Laptop blijft gewoon op het computerkastje staan. Dek hem aub. wel af met bijv. een groot (hand)doek.Elektriciteit Trek de stekkers van alle apparaten in het huis. (Ook die van boven). Brandgevaar. In de keuken onder de plank naast de wasmachine niet de stekkers trekken maar alleen de rode schakelaar uitzetten. Zijn de elektrische kookplaten uit? Ook de oven? Check ook of de doucheverwarming op de muur uit is. Alleen de Reciever (Satellietontvanger boven op de TV), de koelkast en beide vorstbeschermers (in de Winter) moeten altijd aanblijven staan.

Vorstbescherming (hebben we in de douche en in de keuken) Is alleen in de winter van belang en is in de douche rechts op de muur aangebracht en in de keuken achter de deur. Daarop is een knop die op ± 5 moet staan in de douche en op het sterretje in de keuken. De hele winter van oktober t/m maart moeten deze 24uur dag in dag uit aan blijven staan. (Dubbel checken, want vergeet je die aan te zetten zijn alle waterleidingen in het huis gesprongen. Dat gaat dan een heel hoop geld kosten).Vaatwasser, Wasmachine Magnetron en de Senseo-koffieapparaat Zet de schakelaar onder de plank uit als je vakantie er weer op zit. De waterkraan voor de wasmachine onder de plank moet je dicht draaien. (in de hoek waar de wasmachine staat naast de schoorsteen.Keukenkastjes

 

Geen etenswaren achterlaten… (ook al is het houdbaarheidsdatum nog lang niet verstreken). Niemand wil achtergelaten spullen van een ander. Hij koopt zijn etenswaren liever zelf..! Ook heeft de nieuwe gebruiker dan geen plaats meer voor zijn spullen in de kastjes.

Bierkrat opvullen, - levensbelangrijk. Vergeten is aso… Geld voor bier achter laten, vergeet het maar;… hup, naar de winkel, kopen en opvullen! (stel je voor,… je komt net aan en er is GEEN biertje)

89 Mobiele telefoons Beide mobieltjes weer achter de keukendeur en de opladers enz. in de computerkast. Is nog geld op de kaart, ben je het kwijt. Koop daarom maar een kaart van een tientje.Ramen en rollos dicht?In de zomer het kiepraam in de keuken laten openstaan voor een beetje doorluchtig. Wel de Rollos laten zakken.Satelliet Ontvanger aan laten staan (er moet een lampje blijven branden). TV, Video en DVDPlayer uitzetten of de stekker trekken.ZolderTrek op de zolder alle stekkers uit de stopkontakten? (snoeren kunnen branden) In de winter extra op de verwarming letten of die wel zeker uit zijn. Ramen en gordijnen goed dicht? De lichten uit?Zo, en nu nog een laatste check ronde rond het huis.

   

Is de voordeur afgesloten? Is de zijdeur voor de opgang naar de zolder afgesloten? Is het houtschuurtje en de schuur achter het huis afgesloten en zijn de lichten uit? Liggen GEEN spullen meer rond het huisje (wat eventueel bij slecht weer op de loop gaat)? En (heel belangrijk !!!) is het hekdeurtje boven op de heuvel afgesloten? Als het nog open staat komen de koeien naar binnen en vreten alles op. Ook de bloemen en gewassen.

Sleutels Huisdeursleutel neem je maar eentje mee naar Holland. Check of alle drie sleutelbossen weer naast de toiletdeur hangen. Rechts van de toiletdeur horen weer de 3 sleutelbossen te hangen. Bos 1: 1 sleutel: 1 extra huisdeursleutel (voor de partner?) Bos 2: 2 sleutels: 1 voor de zijdeur 1 voor het hek boven aan het bosrand Bos 3: 3 sleutels: 1 voor de zijdeur 1 voor het houtschuurtje 1 voor het achterschuurtje Zijn alle lichten uit, ook die aan de voordeur boven de ingangsdeur?

En nu nog een goede terugreis dan was je vakantie kompleet.

9 

 

 

10

Apparatuur Computer Achter de computer is een stekkerdoos met een schakelaar die aangezet moet worden. Geeft de schakelaar dan licht zit er stroom op. En ook het Soundsysteem krijgt dan stroom. Laptop: Je heb een HP met een core2 duo processor ter beschikking. Internet: Je heb ADSL ter beschikking. Wijzig aub geen IP instellingen. Het gebruik van Internet kan via een netwerkkabel (in de la van de computerkast) en/of wireless. Webcam: Staat op een plankje aan de muur zodat er een breed kijkveld creëert kan worden. Kun je natuurlijk verplaatsen. Die moet je wel eerst met de USB-stekker (later met wireless) op de Laptop aansluiten. Gebruik Skype voor het contact met het thuisfront. Printer: In de kamer in het kastje onder het raam staat een Printer/Scanner met een USB aansluiting. Deze kan je bijv. Op de bank in de keuken naast de computer zetten. Papier is in de Computerkast.Sound: Onder de hoekbank in de keuken naast de computerkast staat het Soundsysteem. De aansluiting aan de computer gaat middels een zogenaamde mini-jack. Dit is een klein bananenstekkertje dat in de Laptop moet. Als je met Skype bezig ben is het raadzaam het Soundsysteem aan te zetten. En een must als je muziek wil luisteren.

  

TV, Video en Satelliet Moet je maar zelf uitzoeken. Batterijen voor de afstandbedieningen (als ze op zijn) vind je in de la in de computerkast. Tip: het duurt altijd wel zo’n beetje 10 seconden tot de satelliet de zenders kan vinden.

10

11

Gasfornuis (Kookplaten)

  

Let op, die blijven nog heel lang heet. De hitte is niet gelijk weg als je de schakelaar op nul draait. (’t is geen gas). Gebruik de kookplaten niet als er geen pannen opstaan. Grote kans dat de platen dan vuurrood worden en kapot gaan.Wasmachine 1. Opletten, wil je de wasmachine gebruiken moet je eerst de waterkraan (links naast de wasmachine) opendraaien. 2. Programma instellen en dan de knop uittrekken. 3. Let op of het water is weggepompt voor je de deur opent. Anders R programma extra draaien. De centrifuge van de wasmachine doet het niet goed en hebben daarom een losse centrifuge staan in de trapgang. (In de winter droogt de was niet zonder de centrifuge) (Niet tegelijk gebruiken met de vaatwasser) We gaan wel een nieuwe kopen. Maar dan wel een met een ingebouwde droger.

Centrifuge Wil je de centrifuge gebruiken moet je heel voorzichtig zijn want anders is je hand eraf. Gebruik de centrifuge alleen in de douche en niet buiten. Het water wat eruit komt is noch niet biologisch schoon. Denk aan het Milieu. Tip: houd de centrifuge altijd weg van de kinderen. Het beste is geef die een plaats waar geen stekkerdoos in de buurt is !!!

11

12

Verwarmingen Er zijn: 2 Elektrische verwarmingen op de zolder: Let op dat ze niet aanstaan als je even weg gaat. Stekker trekken aub, niet alleen uitzetten.

1 Electrische verwarming in de kamer: Let wel op dat geen brandbaar spul ‘op en/of ervoor’ staat.

1 Doucheverwarming in het toilet: Doucheverwarming hangt op de muur. In de winter heb je die zeker nodig.

1 Frostbescherming in het toilet: Hangt ook op de muur rechts: Deze moet vanaf november t/m maart constant aan blijven staan. Stand 5 is genoeg. Ook als je het huis verlaat en je vakantie afgelopen is.

1 Frostbescherming in het keuken: Hangt ook op de muur achter de deur: Deze moet vanaf november t/m maart constant aanblijven staan. Maar deze moet op sterretje staan en niet op stand 5 zoals in de douche. (Ook als je het huis verlaat en je vakantie afgelopen is.)

1 Gaskachel in de keuken: Deze kachel gebruik je om snel een beetje warmte te krijgen in combinatie met de elektrische kachels en/of de houtkachel. Voor gebruik eerst achter de fles opendraaien. Even wachten, dan de witte knop ingedrukt houden en tegelijk de ontstekingsknop enkele keren indrukken. Brand het waakvlammetje, hou dan de knop dan een minuutje vast. (Net als bij een geiser). In Telfs kan de gasfles gevuld/geruild worden.

1 Houtkachel (hoofdverwarming):

12

13

Zo doe je dat:

Met de haak het bovenplaatje optillen en openlaten staan.

Met de haak in de as zachtjes wroeten zodat de as door het rooster kan doorvallen (naar beneden in de bak). Eventuele achtergebleven nagels/schroeven verwijderen

Buitendeurtje (voordeur) openen

Plaat ietsje eruit trekken zodat niet al de as op de bodem valt (niet helemaal eruit trekken)

De (grote) onderklep (die met het lucht-toevoer-schuifklepje) openen.

Het kleine roosterdeurtje openen

(kun je gelijk de nog achtergebleven as verwijderen).

Aas achterin ook uithalen. (hoopt zich langzaam op)

13

14 Bak met as er uithalen.

Bak met as buiten. Op de zijkant van het huis, nog voor het houtschuurtje staat een grill en onder de grill staat een blikken schaal (asschaal).

Leeg daarin de bak met as. (heet of niet)

Is er nog oude as in deze as schaal dan is die noch van gisteren of van de vorige vakantieganger. Die moet eerst geleegd worden. Dit doe je het best als volgt: Neem de as schaal en ga naar de kompost bakken. In de groene compostbak gooi je dan de as. (Wegen de wind; de groene compost bak heeft een deksel)

Schuif de lege as schaal weer terug onder de grill. (heet of niet)

Lege bak terug in de oven en de la terugschuiven

Krantpapier van boven af in de oven.

Enkele dun gehakte houtspaanaderen (dag van tevoren) hakken. Schuin oprecht op het krantpapier in de oven plaatsen. (niet het papier laten stikken)

14

15 Daarop ook wat grotere stukken hout leggen. (en ook hier geldt weer… niet het ondere laten stikken maar los erop leggen.)

De plaat boven op de oven die dus nog openstaat met (de haak) Nu weer dicht doen.

Aansteken doe je onder in achter het roosterklepje.

Brand het papier het rooster sluiten.

De onderklep (die met het lucht-toevoer-schuifklepje) dicht doen

Het Lucht-toevoer-schuifklepje voor ± 3 minuut op 3 zette. (Dus helemaal openschuiven)

Nu nog wat hout bijdoen. Het Lucht-toevoer-schuifklepje dan voor ± 5 minuten op stand 1 zetten. (Dus een kiertje openlaten). Na deze 5 minuten helemaal sluiten anders brand je hout in no time op. Hoe meer luchttoevoer hoe sneller brand het hout, en desto heter word de oven.

Buitendeurtje sluiten. (verzeker je eerst of de oven brand)

15

16

TIPS Even kijken of het hout in de oven nog brand doe je niet van bovenaf door de plaat te openen,

maar van voren door het bovenklepje te openen. (Je krijgt anders rook in de keuken). Het bovenklepje aan de voorkant gebruik je ook om hout na te leggen. (doe je dat van boven af dan heb je konstand rook in huis)

Laat de haak niet slingeren maar leg hem bvb. samen met en wasdoek op de plank ernaast. Je kunt de haak wel even boven uitstekend op de zijkant leggen als je bezig ben.

Zet altijd een pan met water erin half op de oven en half op het fornuis. Om de lucht vochtig te houden. Zorg dat deze pan altijd vol met water is. (Let wel op, want het verdamt heel erg snel, en heb je een Rood gloeiende pan; en weer is er BRANDGEVAAR !!! Gebruik je geen pan met water als de oven brand heb je al snel vocht te kort en je loopt altijd met een hoestende droge keel !!!

Gebruik nooit teveel van de geperste houtrollen die je overal kunt kopen. Anders wordt de oven te heet en gaat hij rood glooien. BRANDGEVAAR !!! Een voor een en zeker keen twee tegelijk.

En is je vakantie weer ten einde dan is het zaak om de oven schoon achter laten As die nog in de schaal buiten is kan je laten staan.

16

17

Huisarts In Telfs (naast de Interspar beneden) is een soort Groepspraktijk (annex Ziekenhuisje). De telefoonnummer kun je misschien het best opzoeken op het Internet of het Alarmnummer bellen, Je rijd naar Telfs en voor dat je Telfs in komt krijg je een rotonde. (Vlak na dat je op de brug over de snelweg ben) Op de rotonde rij je links. (eerst

±150m richting Innsbruck)

Er komt gelijk weer een rondonde en daar neem je de eerste afslag rechts die naar beneden gaat. (Let op - deze afslag komt gelijk nadat de rotonde begint / rij dus langzaam). Even de bocht om en dan zie je gelijk aan je rechter hand de Artspraktijken.

Tandarts Ook hiervoor kan je het best naar Telfs.

Garage (autoreparatie) Beneden in Stams op de Bundesstraat is een Garage. Te herkennen aan de tweedehands auto’s die langs de weg staan.

Of nog beter… bel de ANWB !!!

17

18

Winkels In Rietz is een kleine (Spar) winkel. Ook in Stams beneden op de Bundesstraat is een klein winkeltje. Interspar, Lidl, Hofer, en noch meer van dat soort winkels vind je allemaal in Telfs. Daar zijn hele winkelcentra te vinden. In het centrumpje van Telfs kan je winkelen, Völs, langs de snelweg naar Innsbruck is ook een groot Industrieterrein aan het ontstaan. Daar heb je elke Zondag vanaf 08:00 uur een rommelmarkt). Je bent er in 20 minuten. Imst … is groter en daar heb je ook een Industrieterrein met de grote winkels en een mooi centrum.

Maar wil je echt groot en alles hebben dan moet je naar Innsbruck. Uitrit (oost) vind je al het eerste Industrieterrein. Je heb er ook eentje op de gewone weg tussen Innsbruck en Hall i.Tirol. (Die is 10 km lang) Of in de stad zelf. Daar zijn naast gewone winkels ook grote winkelcentras te vinden.

18

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF