Trädgårdsförslag

January 8, 2018 | Author: Anonymous | Category: Vetenskap, Health Science, Oftalmologi
Share Embed Donate


Short Description

Download Trädgårdsförslag...

Description

Trädgårdsförslag För växthuset och trädgårdslanden kring ögat. Växthuset 12 stycken lecablock och 20 meter plankor för att kunna bygga upp bänkar och hyllor så att det blir bra arbetshöjd och lättarbetat för barn och vuxna. Krusbärsbuskar ca: 10 stycken som vi ska plantera på två sidor om växthuset. Tanken är att taggiga buskar runt växthuset kanske kan förhindra skadegörelse där.

Trädgårdsrutorna kring ögat Trädgårdslanden är uppbyggda i 6 olika trädgårdar där varje trädgård innehåller ett tema. Röda landet med rödablommande växter, blåa landet med blåblommande växter och det gula landet med gulblommande växter. Sedan har vi landen med smak, något gott att äta, landet med lukt något gott att lukta på och landet med känsel, något att känna på. Här har det förstörts en hel del och behöver byggas upp nya staket och planteras nya växter, samt ny och fräsch jord och gödning. Vi vill få en levande trädgård med lukt, smak och synupplevelser. Landet med lukt tänkte vi skulle innehålla växter som hjälper fjärilar och humlor att överleva i vår fauna. Det handlar om att ge eleverna upplevelser och kunskaper i vår trädgård. Lavendeln kan vi sedan plocka in och torka och använda till doftpåsar som vi syr i slöjden.

Impregnerat virke till staketen på varje kortände av landen. Vi behöver: Trallvirke

20x95

100 meter

Impregnerad regel

45x95

8 stycken x 2,4 meter

Trallskruv

55mm

400 stycken

Vinkeljärn

45mm

16 stycken

Växter till landen 10 stycken hallonbuskar 4 stycken blåbärsbuskar 20 smultronplantor Växter som fjärilar och humlor gillar Fjärilsbuskar (Buddleja) i lila, vit och cerise 10 plantor rosenstav 1 rosenflockel 20 lavendel plantor Plantor av akleja, axveronika, backsippa, gullvivor, fackelblomster, backnejlika, prästkragar, backtimjan pärlhyacinter, krokusar m.m. Gärna 10 plantor av varje sort för att det ska bli någonting av det hela. Det ska finnas växter som tar vid varje säsong för att dessa djur ska trivas.

Fjärils holkar Humlebon 10 säckar finbetong som vi kan gjuta trädgårdsprydnader som plattor, fågelbad m.m. Ett lastbilsflak med jord och gödning. All som är markerat svart, är det vi önskar att få hjälp med att köpa in om det finns någon möjlighet. Vi ställer iordning i landen och planterar själva. Har skrivit ihop en sammanställning av det vi önskar få hjälp med här nedan. Vecka 17 passar bra att få leverans på lite saker, om ni kan hjälpa oss. Med vänlig hälsning Utegruppen genom UllaCarin

Önskelistan Impregnerat virke till staketen på varje kortände av landen. Vi behöver: Trallvirke

20x95

100 meter

Impregnerad regel

45x95

8 stycken x 2,4 meter

Trallskruv

55mm

400 stycken

Vinkeljärn

45mm

16 stycken

Växter till landen 10 stycken hallonbuskar 4 stycken blåbärsbuskar 20 smultronplantor Växter som fjärilar och humlor gillar Fjärilsbuskar (Buddleja) i lila, vit och cerise 10 plantor rosenstav 1 rosenflockel 20 lavendel plantor Plantor av akleja, axveronika, backsippa, gullvivor, fackelblomster, backnejlika, prästkragar, backtimjan pärlhyacinter, krokusar m.m. Gärna 10 plantor av varje sort för att det ska bli någonting av det hela.

Växthuset 12 stycken lecablock och 20 meter plankort 10 stycken krusbärsbuskar 2 stycken fjärils holkar 10 säckar finbetong Ett lastbilsflak med jord och gödning

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF