Vragen over Tandwielen en Industriële Revolutie

January 12, 2018 | Author: Anonymous | Category: Geschiedenis, European History, Europe (1815-1915), Industrial Revolution
Share Embed Donate


Short Description

Download Vragen over Tandwielen en Industriële Revolutie...

Description

Vragen over Tandwielen en Industriële Revolutie

1-

Wat gebruikte men vóór de tijd van de stoommachine als aandrijfbron voor machines als water of windkracht niet beschikbaar waren?

2-

Vóór het echte begin van de Industriële Revolutie gebruikte Thomas Newcomen in begin 1700 een ‘stoommotor’ als aandrijving ergens voor. Wat was het waarvoor hij deze uitvinding gebruikte?

3-

Waarom was mijnbouw zo belangrijk voor de Industriële Revolutie?

4-

Welke tak van industrie profiteerde als eerste van de Industriële Revolutie?

5-

Welke ingrijpende gevolgen voor het milieu had en heeft de Industriële Revolutie?

6-

In welk land begon de Industriële Revolutie?

7-

Wat is de naam van degene die de stoommachine op belangrijke punten verbeterde? Weet je ook een jaartal?

8-

Wat had de Industriële Revolutie aanvankelijk voor gevolgen voor de welvaart van de mensen?

9-

Wat had de Industriële Revolutie voor gevolgen voor de plaats waar men woonde?

10- Is er een verband tussen de Industriële Revolutie en de opkomst van het communisme? 11- Wat had de Industriële Revolutie voor gevolgen voor de gezinsstructuur? 12- Wat had steenkool te maken met het vervaardigen van gietijzer? 13- Waarom is gietijzer niet goed bruikbaar voor snel bewegende onderdelen van machines zoals tandwielen? 14- Wat moest er veranderen aan gietijzer om er staal van te maken? Weet je een jaartal? 15- Welke verbetering van tandwielen was nodig om de beweging regelmatig te maken? 16- Hoe heet de machine die nodig is om maatvaste tandwielen te maken? 17- Welke effecten kan je bereiken met de toepassing van tandwielen? 18- Wat doet een tussentandwiel in een tandwielsysteem? 19- Als de snelheidsverhouding 1:2 is, is het drijfwiel dan groter of kleiner als het volgwiel? 20- Als de krachtverhouding 1:2 is, is het drijfwiel dan groter of kleiner als het volgwiel? 21- Een van de eerste toepassingen van tandwielen was in klokken. Voor wie waren klokken belangrijk? 22- Een andere toepassing was het planetarium. Noem een activiteit waarbij de stand van de sterren en planeten gebruikt werd, en een planetarium dus handig was.

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF