Weekbrief maandag 21 september 2015 Beste ouders van groep A

January 14, 2018 | Author: Anonymous | Category: Geschiedenis, Oudheid, Oude Egypte
Share Embed Donate


Short Description

Download Weekbrief maandag 21 september 2015 Beste ouders van groep A...

Description

Weekbrief

maandag 21 september 2015

Beste ouders van groep A, Het onderwerp ‘Op safari’ begint steeds meer te leven. Het Afrikaanse hutje in onze klas is een succes. Ook komt er nog een jeep van karton in de klas zodat de leerlingen kunnen spelen dat ze op safari gaan, rijdend in een jeep. Heeft iemand nog een stuurtje dat we kunnen gebruiken en een verrekijker?

Ook knuffels van wilde dieren, zoals een slang of knuffelleeuw zijn welkom! We vonden het gezellig om de ouders afgelopen dinsdagavond te ontvangen in de klas. Ook werden we door onze logopediste en leesspecialist weer enthousiast gemaakt voor het voorlezen. Iets wat de kinderen in de klas ook altijd gezellig vinden. Heeft uw kind een leuk boek passend bij het thema dan mag dat gerust mee genomen worden. Ze mogen het altijd laten zien in de kring. Dat geldt ook voor voorwerpen en spulletjes die passen bij het thema. We oefenen verder met de letter a en we pakken de aa erbij. Sommige kinderen zien en horen al het verschil tussen deze twee letters. Deze groep vindt het erg leuk om met letters en taalspelletjes bezig te zijn. Ze zijn dan echt alert. Mooi om te merken!!

Bijbelrooster voor de komende twee weken maandag dinsdag donderdag vrijdag maandag dinsdag donderdag vrijdag

Het bedrog God is er Bij Laban Weer terug Jozefs dromen Jozef in de put Jozef bij Potifar In de gevangenis

Dit lied zingen we de komende weken:

Gen. 27:1-40 Gen. 28:10-22 Gen. 29:2-15 ev Gen. 31:13 ev Gen. 37:1-11 Gen. 37:12-36 Gen. 39:1-23 Gen. 39:21-23, 40:1-23

1 Jozef zoekt zijn grote broers, alle tien zijn ze jaloers, op zijn jas en op zijn dromen, als ze Jozef aan zien komen, wordt zijn mantel afgerukt. Diep zit Jozef in de put.

2 Met een slavenkaravaan moet hij naar Egypte gaan. Alle dromen zijn vergeten, heel veel kwaad wordt hem verweten. Jozef die onschuldig is komt in de gevangenis.

3 Lange jaren gaan voorbij, maar de Heer is hem nabij. Nieuwe dromen worden wakker door de schenker en de bakker. Maar de schenker, hij vergeet al wat Jozef voor hem deed.

4 Farao hoog op zijn troon droomt een wonderlijke droom. Daarom laat hij Jozef komen en dan worden alle dromen van de koe en korenaar en de maan en sterren waar.

5 God heeft alles omgekeerd, Jozef wordt als vorst vereerd, en het kwade valt in duigen en de broers ze moeten buigen: zo houdt God door Jozefs hand

Dit liedje zingen we graag met ons knuffelpapegaaitje met een muziekje in zijn poot: Papegaaitje leef je nog, Ieja Deja…. Ja, meneer ik ben er nog, Ieja Deja ‘k Heb m’n eten opgegeten en m’n drinken laten staan Ieja Deja…………………..Poef! opzegversje: Wat hoor ik toch, wat hoor ik toch? Wat is dat voor een beest? Weet jij wel wat dat is geweest? Ra ra ra, hoe heet dat beest? Wist u dat………. ……we vorige week afscheid hebben genomen van Faisel en verder gaat in groep O1 ……we hem daar veel plezier toewensen en hij daar vast ook weer vriendjes krijgt! …… dinsdag 22 september de schoolfotograaf komt? ……we keukenrollen en pringles(chips)bussen sparen? ….we met veel plezier meezingen met het digibord ( ze kunnen zeggen wat ze willen maar de olifant…)

Goede weken toegewenst en groeten van Lianne, Harriëtte en Annemarie

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF