bij de Nederlandse ambassade te Bogotá - Politieke

January 8, 2018 | Author: Anonymous | Category: Sociale wetenschappen, Politicologie, Public Administration
Share Embed Donate


Short Description

Download bij de Nederlandse ambassade te Bogotá - Politieke...

Description

Stagiair(e) bij de Nederlandse ambassade te Bogotá – Politieke Afdeling De Nederlandse Ambassade te Bogotá, Colombia is op zoek naar een stagiair(e) op de Politieke Afdeling van medio augustus 2017 tot medio februari 2018. Werkomgeving De Nederlandse ambassade te Bogotá vertegenwoordigt, bevordert en beschermt de belangen van de Nederlandse regering, en die van Nederlanders die in Colombia verblijven. De politieke afdeling van de ambassade onderhoudt contacten met de Colombiaanse regering en met het maatschappelijk middenveld. Nederland levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en bevorderen van de mensenrechten in Colombia en ondersteunt de Colombiaanse regering in haar streven te komen tot duurzame vrede in het land. De politieke afdeling rapporteert over politieke ontwikkelingen en ondersteunt projecten op het gebied van mensenrechten, publieksdiplomatie en cultuur. Vanwege de nabijheid van de Caribische rijksdelen, speelt ook de behartiging van de belangen van Aruba, Curaçao en Sint Maarten een belangrijke rol op deze ambassade. Stageomschrijving De Nederlandse ambassade te Bogotá biedt de mogelijkheid om stage te lopen op de Politieke Afdeling. Het betreft een meeloopstage vanaf 16 augustus 2017 voor een periode van zes maanden. Als stagiair(e) draai je mee als integraal onderdeel van de afdeling. Naast het assisteren van de Eerste Secretaris Politieke Zaken en de lokale beleidsmedewerker Pers en Cultuur wordt er van de stagiair(e) ook verwacht dat hij of zij in een complexe context zelfstandig kan functioneren. Eventueel is er ruimte voor het uitvoeren van een eigen onderzoek. Voorkomende werkzaamheden zijn:         

Ondersteunen van de Eerste Secretaris bij het selecteren, beoordelen en beheren van mensenrechtenprojecten; Ondersteunen van de beleidsmedewerker Pers en Cultuur bij het selecteren, beoordelen en beheren van culturele projecten; Helpen opzetten en uitvoeren van activiteiten op het gebied van publieksdiplomatie en cultuur; Monitoren van de media op het gebied van het vredesproces, mensenrechten, goed bestuur, regionale ontwikkelingen etc. Assisteren bij de politieke rapportage van de ambassade; Bijwonen van bijeenkomsten op het gebied van politiek en mensenrechten; Monitoren van mensenrechtenschendingen en bijwonen van rechtszaken; Assisteren bij het onderhouden van contacten met de media; Bijhouden van de sociale media van de ambassade (Facebook, Twitter en website).

Profiel van de stagiair(e)   

Gemotiveerde WO student met een relevante afgeronde Bachelor opleiding (politicologie, rechten, sociale wetenschappen); Affiniteit met politieke aangelegenheden, vredesopbouw en mensenrechten; Uitstekende schrijfvaardigheden;

       

Goede beheersing van de Spaanse taal in woord en geschrift; Affiniteit met kunst en cultuur; (Aantoonbare) interesse in Latijns-Amerika/Colombia; Kennis van en/of affiniteit met social media en websitebeheer is gewenst; Representatief en communicatief op een passend niveau kunnen functioneren; Bereid om logistieke hand- en spandiensten te verrichten; Kerneigenschappen: enthousiast, zelfstandig, ondernemend en flexibel; Stagiair(e) beschikt over de Nederlandse nationaliteit.

Wat bieden wij De ambassade biedt een stimulerende en leerzame werkomgeving met enthousiaste, betrokken collega’s en zeer afwisselende werkzaamheden. De stagiair(e) wordt betrokken bij diverse activiteiten waardoor inzicht wordt verkregen in de rol van beleidsmedewerker op een ambassade. Voorwaarden en vergoedingen Conform het stagereglement van het ministerie van Buitenlandse Zaken, wordt als voorwaarde gesteld dat je gedurende de gehele stageperiode als student staat ingeschreven aan een (Nederlandse) hoger onderwijsinstelling of dat je als student met de Nederlandse nationaliteit staat ingeschreven aan een buitenlandse hoger onderwijsinstelling. Meer informatie kun je vinden bij voorwaarden en vergoedingen. Meer weten en/of solliciteren Geïnteresseerden kunnen tot en met 31 mei een motivatiebrief en CV opsturen naar [email protected] t.a.v. Floris van Eijk. Daarnaast vragen wij sollicitanten om een korte analyse te maken van de belangrijkste uitdagingen m.b.t. de implementatie van het vredesakkoord tussen de Colombiaanse regering en de FARC (maximaal 2 a4). Deze analyse dient te worden bijgevoegd bij de sollicitatie. Wij streven er naar om de kandidaten uiterlijk 14 juni uitsluitsel te geven. Vermeld in je motivatie in ieder geval wat je specialisaties en interesses zijn. Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met de Politieke Afdeling of de website van de ambassade bezoeken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/colombia.

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF