Handleiding ROB-Net inlogportaal

January 22, 2018 | Author: Anonymous | Category: Engineering & Technology, Webdesign
Share Embed Donate


Short Description

Download Handleiding ROB-Net inlogportaal...

Description

Handleiding ROB-Net inlogportaal

Beste ROB-Net gebruiker, Eerder hebben wij u geïnformeerd over het nieuwe eigen inlogportaal van ROB-Net te vinden op https://login.rob-net.nl. Dit inlogportaal is voor de gebruikers van ROB-Net gratis. Vanaf 7 juni 2017 is het mogelijk om inloggegevens aan te maken voor uw bestaande account. U wordt hier tevens over geattendeerd door middel van een pop-up in ROB-Net. Deze handleiding beschrijft hoe dit proces in zijn werk gaat. Daarnaast vindt u aan het einde een FAQ waarin alle belangrijke vragen worden beantwoord.

Stappenplan aanmaken nieuwe inloggegevens 1. Log in voor ROB-Net zoals u gewend bent via Mobi-ID. 2. Zodra u bent ingelogd, kiest u via het dienstenmenu voor de ROB-Net dienst. 3. Zodra u in ROB-Net bent, verschijnt onderstaande pop-up:

Klik op het onderstreepte woord ‘hier’ om doorverwezen te worden naar de pagina waar u uw nieuwe inloggegevens aan kunt maken. * Indien er geen pop-up voor uw account verschijnt kan dit verschillende oorzaken hebben. Hiervoor verwijzen wij u door naar de FAQ aan het einde van dit document.

Handleiding ROB-Net inlogportaal 4. Zodra u op de link in de pop-up heeft geklikt, komt u in een volgend scherm met onderstaand formulier.

-> Vul hier al uw gegevens in. Gebruik een e-mailadres waar u directe toegang toe heeft.

-> Geef vervolgens aan welke nieuwsbrief u wenst te ontvangen. -> Klik op de knop ‘Opslaan’ om uw nieuwe gegevens op te slaan. Bewaar uw inloggegevens goed! Deze gaat u gebruiken per 1 juli 2017. 5. Na enkele minuten ontvangt u een activatiemail.

Klik eenmalig op het woord link om uw account te activeren. U dient uw account binnen 24 uur te activeren. * Indien u geen mail ontvangt wordt deze waarschijnlijk tegengehouden door een spamfilter. Wij monitoren deze registratie en activeren in dit geval uw account voor u. U hoeft verder geen actie te ondernemen. 6. Uw account is nu geactiveerd en klaar voor gebruik vanaf 1 juli 2017 via https://login.rob-net.nl!

Handleiding ROB-Net inlogportaal FAQ Waarom zie ik geen pop-up verschijnen in ROB-Net? 1. U gebruikt een oude browser zoals Internet Explorer 9 of 10. U dient uw browser te updaten. 2. Iemand anders binnen uw bedrijf heeft het desbetreffende account al van nieuwe inloggegevens voorzien. Hiervoor verwijzen wij naar de Gebruikershandleiding. Heeft u deze (nog) niet ontvangen? Neem contact op met de helpdesk van ROB-Net via 030-2271707. Waarom ontvang ik geen activatiemail? Indien u geen mail ontvangt, wordt deze waarschijnlijk tegengehouden door een spamfilter. Wij monitoren deze registratie en activeren in dit geval uw account voor u. Welke gegevens moet ik invoeren bij het aanmaken van een account? U wordt geregistreerd als individuele gebruiker. Wanneer u kiest voor een gepersonaliseerd zakelijk e-mailadres weet u zeker dat u geen e-mails mist over updates of verstoringen. Het is echter ook mogelijk om een algemeen zakelijk e-mailadres op te geven. Er kunnen meerdere gebruikers geregistreerd worden onder hetzelfde e-mailadres zolang de gebruikersnaam maar uniek is. Wat gebeurt er met mijn Mobi-ID account? U ontvangt een brief van RDC met daarin een uitleg die voor u van toepassing is. Graag willen wij u erop attenderen dat u uw Mobi-ID abonnement kunt beëindigen als u dit alleen gebruikt voor ROB-Net. Indien u deze voor meerdere diensten gebruikt, hoeft u verder geen actie te ondernemen. Vragen met betrekking tot uw Mobi-ID kunt u stellen aan RDC, te bereiken op 0900-2700700. Kan ik via het ROB-Net inlogportaal met 1 login voor meerdere organisaties inloggen? Nee, dit is niet mogelijk. In dit geval dient u voor iedere organisatie een apart inlogaccount te maken. Wat zijn de kosten van het nieuwe inlogportaal? Het inlogportaal is onderdeel van ROB-Net en valt daarmee binnen de bestaande dienstverlening van de Vereniging ROB. U betaalt hier dus niets extra’s voor. Ik ben mijn nieuwe inloggegevens kwijt, wat doe ik nu? Op het inlogportaal https://login.rob-net.nl staat een button ‘wachtwoord vergeten’. Indien uw e-mailadres maar aan één gebruikersaccount is gekoppeld, kunt u via de mail een nieuw wachtwoord ontvangen. Indien er meerdere gebruikersaccounts gekoppeld zijn én u ook uw gebruikersnaam niet meer weet, kunt u contact opnemen met de helpdesk van ROB-Net via 030-2271707. Hebben de nieuwe inloggegevens gevolgen voor de koppeling tussen ROB-Net en mijn garagesoftware? Mocht u over een EF- of BOL-koppeling beschikken tussen ROB-Net en uw garagesoftware, dan heeft u een brief ontvangen met nieuwe inloggegevens om door te voeren in uw garagesoftwarepakket. Dit is een apart account en staat los van uw nieuwe ROB-Net inlogaccount. Let op: Mogelijk dient uw softwareleverancier hier nog aanpassingen voor door te voeren. Als u hier vragen over heeft, kunt u contact opnemen met uw softwareleverancier.

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF