Installatie Handleiding Certificaat Apple Mac OS X

January 8, 2018 | Author: Anonymous | Category: Engineering & Technology, Webdesign
Share Embed Donate


Short Description

Download Installatie Handleiding Certificaat Apple Mac OS X...

Description

Installatie Handleiding Certificaat Apple Mac OS X Om gebruik te kunnen maken van uw digitale portefeuille via de website van Bank ten Cate & Cie dient u in het bezit te zijn van een door de bank verstrekt digitaal certificaat. Dit certificaat ontvangt u per e-mail en kan op verschillende computer systemen geïnstalleerd worden. Indien u nog niet of niet meer in het bezit bent van dit certificaat kunt u deze bij uw private banker of accountmanager aanvragen. Tevens dient u in het bezit te zijn van de bijbehorende brief met het installatiewachtwoord. Hieronder worden via schermafdrukken en toelichting stapsgewijs uitgelegd hoe u het digitale certificaat moet installeren. Afhankelijk van de Apple Mac versie die u gebruikt kunnen schermafdrukken er anders uitzien. 1. Open uw e-mail programma en lokaliseer het bericht van “[email protected]” met als onderwerp “internettoegang”.

Pagina:

1

2. Indien u de e-mail optie “voorvertoning van berichten” niet heeft aanstaan, dient u het bericht vooraf te openen. Anders kunt u de bijlagen direct opslaan door op de “Bewaar” button te klikken. De bijlagen worden nu automatisch opgeslagen in de map “Downloads” in de thuismap.

3. Sluit uw e-mail programma en open de map “Hulpprogramma’s” via menu optie “Ga”. U kunt de map “Hulpprogramma’s” ook direct openen m.b.v. sneltoets combinatie; shift-cmd⌘-u.

Pagina:

2

4. Dubbelklik op de “Sleutelhangertoegang” om deze te openen.

5. Klik op menu optie “Archief” en selecteer menu optie “Importeer onderdelen”. Sneltoets-combinatie; shift-cmd⌘-i.

Pagina:

3

6. Klik op “Thuismap” en ga naar de map “Downloads”. In deze map staan de zojuist opgeslagen bijlagen. Het bestand dat u kunt selecteren heeft als bestandsformaat .p12 en is het enige document dat selecteerbaar (zwart) is. De bestandsnaam is gebaseerd op uw naam gevolgd door uw e-mailadres. Klik op “Open” om verder te gaan.

7. Geef nu het wachtwoord op dat u per brief heeft ontvangen en klik op “Ok”

Pagina:

4

8. Indien u geen foutmeldingen krijgt, is het certificaat correct geïnstalleerd en zijn er drie objecten toegevoegd aan uw sleutelhanger. De sleutelhangertoegang kan worden afgesloten.

9. Nadat u het certificaat heeft geïnstalleerd opent u de internet browser (safari) en gaat u naar de website van Bank ten Cate & Cie N.V. https://www.banktencate.nl. Klik rechtsboven op “Uw Portefeuille”.

Pagina:

5

10. Accepteer de “disclaimer en algemene voorwaarden” en klik op “Ga verder” om verder te gaan.

. 11. Voordat u toegang heeft tot “Uw Portefeuille” zal er authenticatie plaats vinden op basis van het zojuist geïnstalleerde certificaat. Indien er in de sleutelhanger zich meerdere zogeheten privé sleutels zijn opgeslagen dient u te kiezen voor de sleutel ondertekend door Bank ten Cate & Cie N.V. Vervolgens klikt u op “Altijd” zodat de juiste privé sleutel altijd geselecteerd wordt.

Pagina:

6

12. U heeft nu toegang tot uw portefeuille. Uw portefeuille wordt beveiligd op basis van een beveiligingscertificaat. Dit kunt u controleren in de adresbalk van uw browser, het internetadres begint dan met https://. De ‘s’ staat voor ‘secured’ (=beveiligd).

Pagina:

7

View more...

Comments

Copyright � 2017 NANOPDF Inc.
SUPPORT NANOPDF